Çocuklar balık burgerle tanıştı

01 April Friday, 2022
Çocuklara yönelik balık tüketiminin artırılması için çalışmalar sürüyor. Kahramanmaraş’taki çalışmada İl Tarım ve Orman ile Milli Eğitim Müdürlükleri bin 500 ilkokul öğrencisine balık etinden yapılma burger dağıtıldı.
Çocuklar balık burgerle tanıştı Haber: Kahramanmaraş İl Enformasyon
 
Kahramanmaraş'ta çocuklara balık tüketiminin faydalarını anlatmak, balığı sevdirmek amacıyla 1250 ilkokul öğrencisine balık burger ikram edildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün ortaklaşa yürütülen "Balık yiyorum, sağlıklı büyüyorum" projesi kapsamında Onikişubat ilçesindeki Ahmet Bayazıt İlkokulu'nda etkinlik düzenlendi. Hazırlanan balık burgerler okulda eğitim gören 1250 öğrenciye dağıtıldı.

Kahramanmaraş Tarım ve Orman İl Müdürü Ramazan Bilir, farkındalık oluşturmak üzere başlattıkları etkinlikleri devam ettireceklerini aktararak, "Balık burger etkinliği için sevgili öğrencilerimize balığın farkına varmalarını, tüketiminin artırılması, balığa özendirmek için yaptığımız bu etkinlik gayet verimli ve güzel geçti. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak bu gibi etkinlikleri yapamaya devam edeceğiz." dedi.

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman da projeye destek verenlere teşekkür ederek, "Çocuklarımızda balık tüketimi bilincini geliştirmek hem de farklı lezzetleri tatmak boyutuyla okulumuzda 1250 öğrencimize ve tüm öğretmenlerimize ikram edilmek üzere balık burgeri etkinliğimizi düzenledik. Hem emek veren Tarım İl Müdürlüğümüze hem de balıkları özellikle güzel bir şekilde hazırlayıp okul bahçesinde mangal kurmak suretiyle öğrencilerimize taze taze sıcak sıcak ikram eden sponsorumuza, öğretmenlerimize il milli eğitim müdürlüğümüz adına gönülden teşekkür ediyor." ifadelerini kullandı.
Balık burger etkinliğine Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, kurum müdürleri ve ilgililer de katıldı.
2022 yılı,  Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından “Küçük Ölçekli Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiricilik Yılı” ilan edilmiş, Bakanlığımız da bu kapsamda bir takım çalışmalarda bulunulması gerektiğini belirtmiştir. Bu bağlamda İl Müdürlüğümüzce; balık tüketiminin özendirilmesi, tüketimin artırılması ve insan sağlığına faydaları konularında bir takım etkinlikler yapılmaya başlanmıştır.
14-18 Mart 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen “RESMİNİ YAP İNDİRİMİ KAP!” kampanyasının ardından, İlimiz Onikişubat İlçesi Ahmet Bayazıt İlkokulu’nda öğrencilere 1500 adet Balık Burger ikramı gerçekleştirildi.
İlimiz Onikişubat İlçesinde faaliyet gösteren Karsu Alabalık işletmesinin katkılarıyla, İl Müdürlüğümüz Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü koordinatörlüğünde ve Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen etkinliğe Vali Ömer Faruk COŞKUN, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin GÜNGÖR, Kahramanmaraş Defterdarı Mehmet ÇOBAN, Onikişubat Kaymakamı Serkan KEÇELİ, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi MAHÇİÇEK, İl Müdürümüz Ramazan BİLİR, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf KAHRAMAN, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu KAYA, Karsu Alabalık İşletme Yetkilisi Mehmet Fatih ŞEKER ve teknik personellerimiz katılım sağladılar.

Program öncesinde Vali Ömer Faruk COŞKUN ve beraberinde protokol üyeleri okulda öğrencilerle ve öğretmenlerle ayrı ayrı sohbet ettikten sonra, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen resim kampanyasında birinci olan öğrencilerin yapmış oldukları resimleri inceleyerek öğrencilerden yaptıkları resimler hakkında bilgiler aldı ve öğrencilere hediyeler sundu.

Seminer salonunda gerçekleştirilen programda Alabalık İşletmesi yetkilisi Fatih ŞEKER açılış konuşması yaptıktan sonra, İl Müdürümüz Ramazan BİLİR yapmış olduğu konuşmada, “İlimiz, su kaynakları bakımından son derece zengindir. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak İlimizde 49 işletmeye yetiştiricilik onayı verilmiş olup bu işletmelerde yıllık 6.708 ton alabalık üretimi yapılmaktadır. Buna bağlı olarak doğrudan ve dolaylı, yaklaşık 1.000 kişiye istihdam sağlanmaktadır. Ayrıca 2021 yılı içerisinde ilimizden, ABD, Rusya, Almanya, Belçika, Danimarka, ve Hollanda gibi ülkeler başta olmak üzere toplam 25 Ülkeye 3.023 ton su ürünleri ihracatı gerçekleşmiş olup, Arnavutluk’a ise 1 milyon adet gözlenmiş balık yumurtası ihraç edilmiştir. İlimizde 46 adet perakende balık satış yeri bulunmakta olup, bu işletmelerde günlük 10 ton balık satışı yapılmaktadır. Bu rakamı av sezonunun açık kaldığı 8 aylık dönemle kıyaslayacak olursak, yaklaşık 2.400 ton ilimizde balık tüketilmektedir. Elde edilen bu veri, İlimiz sınırları dahilinde kişi başına düşen su ürünleri tüketim miktarını da vermektedir ki, bu da yılda 2 kg’dır. Bu etkinlikle beraber, farklı bir sunum tekniği kullanarak ikram edeceğimiz balığı, çocuklara sevdirmeyi, farkındalık oluşturmayı ve tüketimi arttırmayı hedefliyoruz. Bu programa katkı sağlayan işletme yetkilisi Fatih ŞEKER’e, paydaşımız İl Milli Eğitim Müdürümüze ve teşriflerinden dolayı Sayın Valimize teşekkür eder, saygılar sunarım.” ifadelerini kullandı. Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf KAHRAMAN’ın programa yönelik yapmış olduğu konuşmanın ardından Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü teknik personellerimizden Su Ürünleri Mühendisi Turgut Oğuzhan ERDEMİR tarafından öğrencilere yönelik sunum gerçekleştirildi. Program, öğrencilere Balık Burger ikramı ve çeşitli hediyelerin verilmesiyle sona erdi.
tarım orman Kahramanmaraş balık çocuk