Çocuklar resimleriyle “gıda kahramanı” oldu

22 April Friday, 2022
Manisalı çocuklar ‘Gıdanı Koru’ kampanyasına resim yaparak katıldı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü çocuklarda gıda kaybı ve israfı ile ilgili farkındalığı arttırmak için resim yarışması düzenledi. Yarışmada dereceye giren resimler “Gıda Kahramanları Resim Sergisinde” Manisalılarla buluştu.
Çocuklar resimleriyle “gıda kahramanı” oldu Haber: Manisa İl Enformasyon

Gıda israfına dikkat çekmek isteyen çocuklar resimleriyle yarıştı, mesajlarını renklerle verdi.
Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü “Gıdanı Koru Kampanyası Farkındalık Oluşturma Projesi”ni çeşitli etkinliklerle yürütüyor.

İlkokul çağındaki çocuklar arasında düzenlenen “Gıda Kahramanları Resim Yarışması”na katılan ve dereceye giren resimler açılan sergi ile Manisalılarla buluştu. Manisa Büyükşehir Belediyesi Fatih Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen sergi açılışı ve ödül törenine Manisa Valisi Yaşar Karadeniz de katıldı.

Vali Karadeniz, “Aslında şunu biliyoruz ki çocuklarımız birçok konuda bizlerden daha çok bazı şeylerin farkındalar. Bizleri birçok konuda daha iyi uyarıyorlar. Biz de bu projeyle aslında çocuklarımızdan istifade ederek sanırım büyüklerde farkındalık yaratmayı onların gözüyle sağlamaya çalıştık.  Özellikle son dönemde gıda bütün dünyanın ana gündem maddesi oldu. Elbette teknolojik gelişmeler önemli ama tüm bunları sürdürebilmenin ana güzergâhının da gıdadan geçtiğini artık hepimiz biliyoruz. Gıda ile ilgili de tarımsal faaliyet olarak üretim artışı ne kadar önemli ise gıda sanayinde gıdanın işlenmesi sürecinde meydana gelebilecek israflar, üretim artıklarının değerlendirilmesi de bir o kadar önemli. Yine gıdanın tüketilmesi aşamasındaki israfın azaltılması da önemli” dedi.

Sergi açılışı ve ödül töreninde konuşan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İl Müdürlüğü olarak gıda israfı konusunda bilinç oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Öztürk; “Çocuklarımızın yaptığı resimlerde gıda ve insan ilişkisi çok güzel anlatılmaktadır. Gıda israfı ile mücadeleyi konu alan ve bu yıl ilk defa düzenlenen resim yarışmamızda, çocuklarımızın hayalleri ve yaratıcılıklarını ortaya koymalarını, gıda kaybı ve israfına yönelik farkındalık yaratmalarını sağlamaya çalıştık.  Başta bu resimleri yapmak için emek harcayan yarışmacılarımız olmak üzere, serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Manisalı resim severleri sergimizi görmeye bekliyoruz” diye konuştu.
“Gıdanı İsraf Etme, Gıda Kahramanı Ol” temalı resim yarışmasına; ilköğretim 1.sınıf, 2.sınıf, 3.sınıf ve 4.sınıf öğrencileri katıldı.  Yarışmada; 1.ve 2. Sınıf Kategorisinde Kırkağaç İlçesi Mehmet Günek Türkbirliği İlkokulundan 2. Sınıf öğrencisi Zeynep Su Taşkıran, 3.ve 4. Sınıf Kategorisinde ise Soma Bilim ve Sanat Merkezi 4. Sınıf öğrencisi Bennu Okur birinci oldu.

Dereceye giren öğrencilere madalya, katılım sertifikası ve çeşitli hediyeler verildi.
manisa gıdanı koru resim yarışma sergi tarım ve orman