Çukurova’da mısır ekimi başladı

23 March Wednesday, 2022
Adana’da havaların ısınmasıyla birlikte mısır ekimi başladı. Yağışlar ekim faaliyetlerini etkilese de üreticiler hız kesmiyor. Geçen sezonun verilerini göz önünde bulunduran çiftçiler dönüm başına bir buçuk ton verim bekliyor.
Çukurova’da mısır ekimi başladı Çukurova’nın bereketli topraklarında mısır ekimi başladı.

Adana’nın Kozan ilçesinde çiftçiler, Mart soğuklarının geçmeye başlaması ve güneşin kendini göstermesiyle birlikte tarlalara girdi.

Mısır ekimi yapan Erhan Aladağ “Bugün ekim yapacağımız alan 100 dönüm. Yağışlar nedeniyle ekim yapamadığımız yerleri tamamlayacağız. Üretici olarak herkesin tarlasını ekmesini bekliyoruz. Mısır her şeye yarıyor yağ, yem, imkanı olan herkes toprağını ekmeli. Maliyetler yüksek sıkıntımız var. Mazot ve gübre sıkıntı ama destekleme olursa ekim daha çok çok olur. İleride gıda sıkıntısı ortadan kalkmış olur” dedi.

İnşaat teknikerliği bölümü mezun Gökmen Aladağ ise geleceğin toprakta ve üretimde olduğu için alanında değil ata topraklarında mesai yaptığını ifade ederek desteklemelerin artması ile modern tarım teknolojisi ile daha büyük üretim alanları oluşacağını söyledi. 

Üreticiler geçen yılkı üretimi göz önünde bulundurarak, bu yılki üretimin dönüm başı bir buçuk ton olacağını öngörüyor.
Çukurova mısır ekim yağış verim