Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çiftçilere 10 yeni müjde

24 April Monday, 2023
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Nurdağı’nda üreticilere yönelik müjdeleri açıkladı. Köy Evleri Anahtar Teslim Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan akıllı evlere geçişin hızlanması için uygun finansal şartların hazırlanacağını duyurdu, tarımsal destekler ve gelir artırıcı girişimlerin ivme kazanacağını belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çiftçilere 10 yeni müjde
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan üretimi arttıracak, çiftçileri rahatlatacak yeni müjdeler geldi.

Buna göre çiftçilere Ziraat Bankası vasıtası ile sıfır faizle hayvancılık kredisi verilecek, hayvan ve yem alımları desteklenecek. Ayrıca tarımsal üretimin en büyük girdisi olan mazotlu gübrelerdeki dışa bağımlılığı azaltılacak önemli bir proje de devreye alınmış olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdelerle ilgili bilgi verirken, “Deprem bölgesinde 507 bini konut, 143 bini köy evleri olmak üzere 650 bin yeni yuva yapıyoruz, bunlardan 319 binini bir yıl içerisinde teslim ederek, şehirlerimizi ayağa kaldırmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Gaziantep'in Nurdağı ilçesi Beleren kırsal mahallesinde gerçekleşen "Gaziantep Nurdağı Belpınar ve Mesthüyük Köyleri, Kahramanmaraş Türkoğlu Özbek Köyü Köy Evleri" açılış ve anahtar teslim törenine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasına bölge halkının Ramazan Bayramı'nı kutlayarak başladı. Erdoğan, "Bu yıl ki ramazan ayını ve Ramazan Bayramı’nı 6 Şubat depremlerinin yüreklerimizde açtığı yaraların ve evlerimizde sebep olduğu yıkımların gölgesi altında geçirdik. Depremlerde hayatını kaybeden 50 binin üzerindeki vatandaşımıza bir kez daha Allahtan rahmet yakınlarına sabrı cemil niyaz ediyorum" dedi.

Üreticilere kredi desteği

Erdoğan, konuşmasında çiftçilere 10 yeni müjde vererek, "İlk olarak bugün burada hepsi de özgün mimari eseri olan ahırı, köy konağı, akıllı tahtası, camisi, peyzajıyla akıllı köy evleri örneklerini milletimizin takdirine sunuyoruz. Bu projeyle gelişmiş alt yapısı, internet destekli teknolojisi, yenilenebilir enerjisi, sıfır atık uygulaması, sürü yönetim sistemi, entegre meteoroloji yazılımı ve daha pek çok özellikleriyle yeni bir model ortaya koyuyoruz. İkinci olarak afet alanlarındaki köy evlerimizde hayatını sürdürecek çiftçilerimize ziraat bankamız vasıtası ile sıfır faizle hayvancılık kredi verecek, hayvan ve yem alımlarını destekleyeceğiz. Böylece ahırlar dolacak, üretim artacak çiftçilerimizin kazançları yükselecek. Üçüncü olarak afet alanları dışındaki bölgelerde buralarda yaşayan gençlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızdan bu kırsal dönüşümden yararlanmak isteyenlere de el uzatıyoruz. Bu kardeşlerimize ilk evim kampanyası şartlarıyla akıllı köylerden ev sahibi olma imkanı getiriyoruz. Dördüncü olarak, halen köylerde yaşayan vatandaşlarımızdan mevcut evini yıkıp, bu modele uygun sağlam, güvenli, teknoloji destekli eve kavuşmak isteyenlere de uygun şartlı finansman sağlayacağız. Beşinci olarak, Ülkemizdeki et ve süt fiyatlarının izahı olmayan seviyelere çıkmasına yol açan sıkıntıya çözüm getirecek bir adım atıyoruz. Kırsal dönüşüm kapsamında 50 baş üzeri büyükbaş ari damızlık üretim merkezleri haline getirecek teşvikler vereceğiz. Böylece bir yandan hayvan varlığımızı yükseltirken diğer yandan da en az yüzde 30 verim artışı hedefliyoruz. Altıncı olarak, sözleşmeli üretim modeli ile aile tipi işletmelerde büyükbaş ve besi hayvancılığını destekleyerek her haneye en az bir asgari ücret garantisi vereceğiz. Yedinci olarak tarımsal üretimde basınçlı sulama alt yapısını güçlendirerek birim alanda daha çok rekolte ve gelir elde edilmesini sağlayacağız. 8. olarak sözleşmeli üretimi yaygınlaştırarak, hem üreticimizin gelirini garanti altına alacak hem arz güvenliğini temin edecek, hem de gıdadaki fiyat dalgalanmalarının önüne geçireceğiz. 9. Jeotermal organize sanayi bölgeleri başta olmak üzere sebze ve meyve yetiştirme amaçlı sera yatırımları desteği arttıracağız. 10. Tarımsal üretimin en büyük girdisi olan mazotlu gübrelerdeki dışa bağımlılığımızı azaltacak önemli bir projeyi devreye alıyoruz" dedi.

Zonguldak'a gazdan gübre üretecek fabrika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz'den çıkan doğalgazın kara ile buluştuğu Zonguldak'ta gübre fabrikası kurulacağını belirterek, "Karadeniz gazından gübre sağlayacak bir fabrikayı Zonguldak’ta kuruyoruz. Bay Bay Kemal ve onun yandaşları ne diyor, hani diyorlar doğalgaz hani Karadeniz’den doğalgaz çıkacaktı. 2-3 akşamdır doğalgazın nasıl yandığını Karadeniz’de Sakarya’da görmediniz mi? Ama bunlarda göz var bakar kör, kulak var duymaz. Özel sektör yatırımı olarak kurulan bu fabrika ile ilgili süreçler tamamlandı. Yakında onunda inşasına başlıyoruz. Kırsal dönüşüm projemizin en önemli özelliği teknolojik alt yapıyla kırsaldan kopan geçlerimizi yeniden üretimle buluşturacak olmasıdır. Amacımız Türkiye yüzyılını üretimin yüzyılı, üreticinin yüzyılı yapmaktır. Bu projenin ülkemize, çiftçilerimize ve gençlerimize hayırlı, olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.
 
Tarımsal üretimde basınçlı sulama

Cumhurbaşkanı Erdoğan desteklerle ilgili müjdeleri de sıraladı “Yedinci olarak tarımsal üretimde basınçlı sulama alt yapısını güçlendirerek birim alanda daha çok rekolte ve gelir elde edilmesini sağlayacağız. Sekizinci olarak sözleşmeli üretimi yaygınlaştırarak, hem üreticimizin gelirini garanti altına alacak hem arz güvenliğini temin edecek, hem de gıdadaki fiyat dalgalanmalarının önüne geçireceğiz. Dokuzuncu Jeotermal organize sanayi bölgeleri başta olmak üzere sebze ve meyve yetiştirme amaçlı sera yatırımları desteği arttıracağız. Onuncu Tarımsal üretimin en büyük girdisi olan mazotlu gübrelerdeki dışa bağımlılığımızı azaltacak önemli bir projeyi devreye alıyoruz" şeklinde konuştu.
tarım orman müjde cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan