Denetimlerle Kovide geçit vermiyorlar

18 March Thursday, 2021
Diyarbakır’da yoğun bir mesaiyle çalışan gıda kontrol görevlileri Kovid-19 tedbirlerine uyum denetimleri yaptı. Gıda işletmelerinde maske, mesafe, hijyen kurallarına uygunluğu inceleyen ekipler salgın tedbirleri hakkında bilgilendirme yapmaya da devam etti. Kovid-19 tedbirlerinin yazılı olduğu el broşürleri de sokaktaki vatandaşlara dağıtıldı.
Denetimlerle Kovide geçit vermiyorlar Haber: Diyarbakır İl Enformasyon

Denetimler devam ediyor, kontrol ekipleri Kovide geçit vermiyor.

Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü Gıda Kontrol Görevlileri salgın sürecindeki yoğun mesailerine devam ediyor.

İşletmelerde maske, mesafe, hijyen kurallarını denetleyen ekipler işletme sahiplerine ve çalışanlara uyarılarda bulundu, kurallara uymayanlara ceza yazdı.
Kontrol ekipleriyle denetimlere katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Ertan Atalar öncelikli amaçlarının, tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak olduğunu söyledi. Atalar her insanın sağlıklı ortamlarda güvenilir gıdaya ulaşabilme hakkı olduğunu belirterek, "Bizim birinci önceliğimiz tüketicilerin güvenilir gıda ile buluşmasıdır, üstümüze düşen sorumluluğun farkındayız ve bu bilinçle çalışmalarımızı yürütüyoruz" dedi.

Bakanlığın güvenilir gıdaya verdiği önemi vurgulayan İl Müdürü Atalar, profesyonel bir ekiple denetimlere aralıksız devam ettiklerini dile getirdi.
Denetimler sırasında işletme sahiplerine, çalışanlara yönelik bilgilendirmeler de yapılıyor. İl Müdürü Atalar ve beraberindeki gıda kontrol görevlileri, işletmelerde Kovid-19 tedbirlerine (maske, mesafe, hijyen oturma düzeni vb.) uyum, işletme kayıt belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve hijyenik şartları ile üretilen ürünlerin gıda mevzuatına uygunluklarını ve etiket bilgilerini kontrol ederken,  işletme sahibi ve çalışanlarına işletmede uyulması gereken kurallar, gıda güvenliği, personel hijyeni gibi konularda bilgilendirme yaptı.

Sadece denetimle yetinmeyen kontrol ekipleri sokaktaki vatandaşı da salgınının önlenmesi için alınacak tedbirlerle ilgili el broşürleriyle bilgilendiriyor.
diyarbakır gıda denetim kovid-19 hijyen maske mesafe tedbir güvenilir gıda tarım ve orman