Denizi olmayan Malatya’dan dünyaya balık ihracatı

27 January Wednesday, 2021
Malatya'da geçen yıl Karakaya Baraj Gölü ile bazı bölgelerdeki tesislerde üretilen 6 bin ton balık 11 ülkeye satıldı.
Denizi olmayan Malatya’dan dünyaya balık ihracatı "Dünya kayısı başkenti" olarak bilinen Malatya'dan 6 bin ton balık ihraç edildi.

Karakaya Baraj Gölü ile bazı bölgelerdeki tesislerde üretilen balıklar 11 farklı ülkeye gönderildi. Ülkelerin arasında Rusya, Almanya, Japonya, Danimarka gibi yerler de var.
Balık ihracatında 13 milyon dolarlık hedef koyan Malatya İl Tarım ve Orman Müdürü Tahir Macit, yatırımcıları Malatya’ya davet etti. "Yatırım yapacak kişilerin bu alanlardan faydalanmasını istiyoruz. Mevcut su kaynaklarımızda ise 90 bin ton balık üretebilecek alanımız mevcut." dedi.

Macit, kafes balıkçılığı yapmak isteyen girişimciler için kentteki üretim sahalarının fırsat olduğunu dile getirerek, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun balık yetiştiriciliği için tesis kuracaklara yüzde 50 hibe desteği verdiğine dikkati çekti.

İhraç edilen 6 bin ton balığın 5 bin tonunu alabalık oluşturdu. Geçen yıl ilk kez üretimine başlanan ve bin ton verim alınan somon balığı Rusya'ya ihraç edilirken, bu balıktan yaklaşık 4 milyon dolarlık gelir elde edildi.
malatya balık ihraç karakaya baraj