Denizli’de hazırlanan yardımlar deprem bölgesine doğru yola çıktı

13 February Monday, 2023
Kahramanmaraş merkezli ve 10 İli etkileyen depremlerin ardından bölgeye yardımlar devam ediyor. Denizli’deki il ve ilçe tarım ve orman müdürlükleri toplamda 50 ton unu bölgeye gönderdi.
Denizli’de hazırlanan yardımlar deprem bölgesine doğru yola çıktı
Haber: Denizli İl Enformasyon

Türkiye depremin ardından yaralarını sarıyor.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası deprem bölgesine gönderilen destekler aralıksız devam ediyor.

Desteklere Denizli’deki il ve ilçe tarım ve orman müdürlükleri de katıldı. İldeki Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile beraber gerçekleştirilen yardım kampanyasında 50 ton un sevkiyatı afet bölgesine ulaştırılmak üzere yola çıktı.
Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, “İnsanlık tarihi açısından en büyük felaketin yaşandığı bir anı yaşıyoruz. Ülkemizde birçok can kaybı birçok acı var. Bizde Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak karınca kararınca elimizden geldiği kadar bu acıyı dindirmek amacıyla çalışma arkadaşlarımız ve sektörümüz ile bir çabaya girdik. Personel ve sektörümüz arasında gönüllü olarak toplanan yardımlar ile aldığımız 50 ton unumuzu Hatay bölgesine sevk ediyoruz. ;İnşallah oradaki afetzede vatandaşlarımıza aş olacak yemek olacak şekilde ulaştırılacaktır. İki tır olarak başladığımız desteklerinde inşallah devamını sürdürmeyi planlıyoruz. Buradan tekrar ülkemizin ve milletimizin başı sağ olsun. İnşallah Devletimizin büyüklüğünde bu yaralar çok çabuk sarılacaktır.” dedi.

Denizli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Topaloğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Damızlık Birliği olarak üyelerimiz ve vatandaşlarımızla beraber bu istenmeyen afet için yapılan yardım çalışmalarına birlik olarak bizde destek verdik. Afet Bölgesinde zor durumda olan vatandaşlarımıza bir nebze nefes olabilirsek kurumum ve şahsım adına çok mutlu olurum. Tüm ülkemizin başı sağ olsun. Hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet yakınlarına sabır ve göçük altından çıkarılan tüm yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”
denizli hatay kahramanmaraş deprem yardım gıda tarım orman