Denizlide Bitki Sağlığı ve Karantina Çalışma Programı ve Prensipleri Değerlendirme Toplantısı ve Koordinasyon 3.Dönem Toplantısı yapıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Denizli İl Müdürlüğü tarafından "Bitki Sağlığı ve Karantina Çalışma Programı ve Prensipleri Değerlendirme Toplantısı ve Koordinasyon 3.Dönem Toplantısı" yapıldı.
Toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık Denizli İl Müdürü Sezgin Kutlu, il müdür yardımcıları, şube müdürleri, 19 ilçe müdürü ile teknik personeller katıldı.
Toplantının açış konuşmasını yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Denizli İl Müdürü Sezgin Kutlu, Türk tarımının en öncelikli konusunun Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi (TÜKAS) projesi olduğunu belirtti.
Bakanlıkta çalışmaya başladığı dönemden bugüne edindiği izlenimleri paylaşan ve tarımsal istatistikler konusunda eksikliklerimizin bulunduğu bilgisini aktaran Kutlu, “Eskiden beri gelen alışkanlıklar nedeniyle verimli olarak tutulamayan istatiksel bilgiler, ortalama değerler üzerine inşa edilmekteydi. TÜKAS projesi ile bu sorunlar büyük ölçüde ortadan kalkacağına inanıyorum. İl Müdürlüğü olarak sahada çalışan her personelimize elimizden gelen her imkânı sağlayacağız” dedi.
Zirai ilaçların denetimi ve izlenebilirliğine de dikkat çeken Kutlu, sürekli güncellenen yasaklı ilaçların sıkı denetlenmesinin ve vatandaşların mağdur edilmemesinin kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti. Kutlu, “Bu noktada ilçe müdürlerimizden bu konuda daha hassas olmalarını bekliyoruz. 2015 yılından itibaren numune alma konusunu merkezden yürüteceğiz. Geri izleme konusunun da üzerinde duracağız” diye konuştu.
Toplantının ardından şube müdürlüklerinin ve ilçe müdürlüklerinin faaliyetleri ve diğer çalışmalar hakkında sunum gerçekleştirildi.
Yerli üretim mersin balığından elde edilen havyarın, 2027'de...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Azerbaycan programı...
Devamını Oku ->
Küçükbaş hayvancılık üzerine başarılı projelere imza atan Tarım...
Devamını Oku ->
Nesli tehlike altındaki salep orkidelerini korumak amacıyla...
Devamını Oku ->
5. İstanbul Uluslararası Su Forumu İstanbul’da "Su Dirençliliğini...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Van’da Kırsal’da Bereket...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı tarım...
Devamını Oku ->
Yaz ayları yaklaşırken orman yangınlarına ilişkin tedbirler de...
Devamını Oku ->