Denizli firmalarının büyük başarısı

18 April Thursday, 2013
Denizli'de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından AB ülkelerine süt ve süt ürünleri ihracatı yapacak 1 firma ile 5 süt çiftliği temsilcisine, teşekkür plaketi verildi.
Denizli firmalarının büyük başarısı

Denizli'de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından AB ülkelerine süt ve süt ürünleri ihracatı yapacak 1 firma ile 5 süt çiftliği temsilcisine, Denizli Valisi Abdülkadir Demirtarafından teşekkür plaketi verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Denizli İl Müdürlüğü'nde düzenlenen törene, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, oda başkanları ve firma temsilcileri katıldı.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Bakanlığın Türkiyegenelinde onay verdiği 12 firmadan 5'nin, ihracat onayı verdiği 6 firmadan 1'inin Denizli'de bulunmasının gurur verici olduğunu kaydetti. Sanayi ve turizm ile adını duyuran Denizli'nin son zamanlarda tarım ve hayvancılıkta da önemli başarılar elde ettiğini belirten Demir, bunun yıllarca verilen emeğin sonucu olduğunu vurguladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Denizli İl Müdürü Sezgin Kutlu ise, Denizli'de AB standartlarında süt üretimi yapıldığını ifade etti. Onaylı süt çiftliklerinin AB normları dikkate alınarak oluşturulduğunu kaydeden Kutlu, çiftlikteki hayvanların beslenmesinden, üretimine kadar her türlü kaydının tutulduğunu, süt işleme tesisine kadar kontrollü, sağlıklı ve hijyenik üretimin belgelendirildiğini söyledi.