Denizli’nin yeni zeytin bahçeleri destekle yeşeriyor

04 March Monday, 2024
“Yeni Zeytin Bahçesi Projesi” Denizli’de kurumların iş birliğiyle hayata geçirildi. Atıl tarım alanlarında zeytin yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması amacıyla çiftçilere zeytin fidanı dağıtıldı. Kale ilçesinde tesis edilecek zeytinlikler için Büyükşehir Belediyesi 45 bin fidan desteği sağladı. Projeden 460 üretici yararlandı.
Denizli’nin yeni zeytin bahçeleri destekle yeşeriyor
 Haber: Denizli İl Enformasyon

Çiftçiler destekleniyor, atıl araziler zeytinliğe dönüşüyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünün yürüttüğü Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi projesiyle Denizli’de zeytin bahçeleri kuruluyor.

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Denizli Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde, atıl tarım alanlarında zeytin yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması ve üreticilere sertifikalı fidan kullanma alışkanlığının kazandırılması amacıyla 2023’te başlatılan hibe projesi devam ediyor. “Yeni Zeytin Bahçesi Tesisi Projesi” ile “Atıl Alanlarda Zeytin Bahçesi Tesisi Projesi” kapsamında bu yıl toplam 14 ilçede 2 bin 461 çiftçiyi kapsayacak 240 bin zeytin fidanının dağıtımına başlandı.

Denizli’de 17 bin ton Zeytin üretiminin olduğu ve zeytin üretimi bakımından Türkiye’de 13. Sırada bulunduğunu ifade eden İl Müdürü Şakir Çınar, proje ile atıl tarım arazilerinin değerlendirilmesinin çok önemli olduğunu ifade etti. Büyükşehir Belediyesi ile pek çok konuda üreticiye destek olduklarını vurgulayan Çınar, “Bu Proje bizim için çok önemli, Denizli de 2.4 milyon adet zeytin ağacımız var Büyükşehir Belediyemiz sadece bu proje ile toplam zeytin ağacımızın miktarının yüzde 10’nu bize vermekle çok ciddi destek sağladı” dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün Denizli Büyükşehir Belediyesiyle yaptığı iş birliği kapsamında çiftçilere fidan desteği sağlandı.

Tarımsal üretimin çok değerli olduğunu ve üreticilerin her zaman yanında olduklarını belirten Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar her zaman sizlerin yanında olmaya çalışıyoruz. Bizim asıl işimiz olmasa da, üretime, çiftçiye verdiğimiz değerden dolayı bu konuda desteklerimizi sürdürdük. Bugüne kadar 50 kalemin üzerinde verdiğimiz destek projeleriyle yürüyüşümüzü devam ettiriyoruz. Çiftçimiz daha kaliteli ve daha çok üretmeli ki daha çok kazansın. Bu yıl Kale ilçemizde 45 bin, 14 ilçemizde ise toplamda 240 bin zeytin fidanını toprakla buluşturacağız inşallah. Buradan elde edilen ürünler hem çiftçimize ekonomik anlamda çok büyük katkı sağlayacak, hem de sağlığımıza ve çevreye katkı sağlamış olacak” ifadelerini kullandı.

Denizli’nin zeytin üretim merkezi olarak anılan Kale ilçesinde kurulacak zeytinlikler için 460 çiftçiye, 45 bin zeytin fidanı dağıtımı gerçekleştirildi.  ‘’Yeni Zeytin Bahçesi Tesisi Projesi’’ yüzde 50 Büyükşehir Belediyesi, yüzde 50 çiftçi katkılı olmak üzere 14 ilçede yürütülüyor.

Kale ilçesinde düzenlenen zeytin fidanı dağıtım törenine, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, İl Müdürü Yardımcısı Şehla Akpınar, Kale İlçe Müdürü Mustafa Şınık ve çok sayıda yüretici katıldı.
denizli kale zeytin fidan destek take bitkisel üretim tarım ve orman