Denizli Su Kurulu toplandı

20 March Wednesday, 2024
Denizli’de Su Yönetimi Genel Müdürlüğü koordinasyonunda İl Su Kurulu toplantısı yapıldı. Su Yönetimi Genel Müdürü Afire Sever’in de katıldığı toplantıda su yönetim planları görüşüldü. Toplantı sonunda Denizli’de yapılacak çalışmalar hakkında kararlar alındı.
Denizli Su Kurulu toplandı
Haber: Denizli İl Enformasyon
 
Denizli İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı.

Su Yönetimi Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yapılan toplantıya ildeki kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Toplantıya katılan Vali Ömer Faruk Coşkun, su israfına değinerek “Bilim insanları tarafından yapılan araştırmalar ülkemizde ve dünyamızda küresel ısınma ve iklim değişikliklerinin bu yüzyılda önemini koruyacağını ortaya koymaktadır. Dolayısıyla su ile ilgili çalışmalar bugünümüz ve geleceğimiz açısından çok önem arz etmektedir. Suyun yaşam için hayati önemi muhakkaktır. Temiz içme suyu sağlıklı bir yaşamın temelidir. Ancak küresel ısınma su kaynaklarını da olumsuz etkilemektedir. Suyun hayat ve medeniyet olduğunu küresel ölçekte yaşanan iklim değişikliği etkileri nedeni ile önemini her geçen gün giderek arttırdığını görmekteyiz. Suyun etkileri tüm sektörlerde stratejik olarakta önemli girdilerden biri olduğunu ve suya olan ihtiyacımızın son derece yüksek olduğuda bilinmektedir. Suyun bu kadar önemli olduğu günümüzde mevcut su kaynaklarının sanayide, tarımda, evde ve günlük ihtiyaçlarımızda kullanırken daha bilinçli ve özenli davranmalıyız. Su israfına farkındalık oluşturmalıyız. Su Kurulu toplantımıza katılan ve katkı sağlayan herkese teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Toplantıda konuşan Genel Müdür Afire Sever, su kaynaklarının korunması için çalışmaların sürdüğünü belirterek ’Çok önemli bir konu su, önümüze, soframıza gelen ekmek susuz olmuyor, giydiğimiz ceketler susuz olmuyor. Her birinin su ayak izi var. Tarladan sofranıza gelene kadar, üstünüze gelene kadar hatta kullandığınız cep telefonlarında susuz üretim maalesef keşfedilmedi. Su ikamesi olmayan bir kaynak, dolayısıyla bu kaynakların korunmasına ve kirliliğin önlenmesine Bakanlık olarak çok önem veriyor ve bu konuda çalışmalarımıza devam ediyoruz.  Su Kurulu toplantımıza katılan herkese teşekkür ederim.” dedi.

Konuşmaların ardından Devlet Su İşleri İl Şube, İl Tarım ve Orman Müdürlüklerinin sunumu yapıldı.

Soru-cevap etkinliğinin ardından sone eren toplantıda ilde yapılacak çalışmalar hakkında kararlar alındı.
tarım orman su yönetim tasarruf denizli