Denizli Buldan ilçesi Doğanköyde, Sultani çekirdeksiz üzüm hasadı başladı. Bu yıl rekoltenin 100 bin ton civarında olmasını bekleniyor.
Denizli Buldan ilçesi Doğanköyde, Sultani çekirdeksiz üzüm hasadı başladı. Bu yıl rekoltenin 100 bin ton civarında olmasını bekleniyor.
Üzüm hasadı dolayısıyla düzenlenen tarla gününe, Buldan Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sezgin Kutlu, ile il ve ilçe müdürlüğünden teknik personel ve üreticiler katıldı.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sezgin Kutlu tarla gününde yaptığı konuşmada, Buldan bölgesinin Sultani çekirdeksiz üzüm üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti.
Bu sene verim ve kalitenin iyi olduğuna dikkat çeken Sezgin Kutlu, Daha kaliteli ve bol üretim yapmalarını sağlamak amacıyla bu bölgede Çiftçi Tarla Okulu ve Entegre Kontrollü Ürün Yönetimi (EKÜY) projeleri uyguluyoruz. Ayrıca bölgede konuşlanmış erken uyarı istasyonlarımız ve tuzaklarımız sayesinde zamanında doğru ilaç kullanımını sağlıyoruz. Bu sayede hem ürün, hem kalite artıyor hem de ilaç kalıntısının önüne geçerek güvenli gıda üretimi sağlıyoruz diye konuştu.
İlçenin Yenicekent, Doğanköy, Oğuz ve Bölmekaya köylerinde erkenci olarak yetiştirilen sultani çekirdeksiz üzümün kilosu, 1,10 TL ile 1,30 TL arasındaki fiyatlarla yurtiçi ve yurtdışına kolaylıkla pazarlanıyor.
Üretim planlamasının su ürünlerinde de başarılı olduğunu belirten...
Devamını Oku ->
Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, kurumunun...
Devamını Oku ->
Antalya'da etkili olan sel, su baskını, fırtına ve hortum evler...
Devamını Oku ->
Toprak Mahsulleri Ofisi hububat üretimi açısından yağışları...
Devamını Oku ->
Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından adaptasyon...
Devamını Oku ->
Orman Genel Müdürlüğü ile Ormancılığı Geliştirme ve Orman...
Devamını Oku ->
Kırşehir'deki Malya Tarım İşletmesi, yetiştirdiği yerli ırk...
Devamını Oku ->
2026 Yılı Yatırım Programı'nda tarım ve orman sektöründe bu yıl...
Devamını Oku ->