Denizlili üreticilere toprak analiz desteği

21 September Wednesday, 2022
Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi ortak projesi ‘Toprağını Tanı’ ile çiftçilerin güvenli gıda üretiminin devamlılığına katkı sunulacak.
Denizlili üreticilere toprak analiz desteği Haber: Denizli İl Enformasyon
 
Denizli’de ‘Toprağını Tanı’ projesi ile toprak analizine yüzde 75 destek sağlanacak.

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokolün meyvesi olan proje sayesinde üreticilerin toprak analizi yaptırmaları teşvik edilecek.

Protokolün imza töreninde konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, proje ile masrafların azalacağını belirtti. Çınar, Başkan Zolan’ın bugüne kadar her zaman yanlarında olduğunu belirterek  “Sayenizde Denizli’de yapılan analizlerin, gübrelemelerin daha doğru yapılmasını hedeflemekteyiz. Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu projeye verdiği destekle de inşallah toprak analizi sayımızı daha yükseklere çıkararak yapılacak gübrelemenin daha sağlıklı olmasını amaçlıyoruz. Bundan önce olduğu gibi bugün de Denizli çiftçisinin yanındasınız.” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da projenin detaylarını paylaşarak şunları söyledi: “Üreticilerin toprak analizi yaptırmalarının teşvik edilmesi, toprak analizine dayalı gübreleme programlarının yaygınlaştırılması, güvenli gıda üretiminin devamlılığı ile toprak-su kaynaklarının kirlenmesinin önlenmesi amacıyla; il geneli başvuruda bulunan ilk 1.000 üreticinin analizini yaptıracak oldukları bir adet numunenin standart toprak verimlilik analizi saturasyon, tuz, ph, kireç, fosfor, potasyum ve organik madde) bedelinin yüzde 75’i Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacaktır.”
tarım orman denizli teşvik destek toprak analizi Osman Zolan