Deprem bölgesine destekler sürüyor

13 March Monday, 2023
Tarım ve Orman Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarının deprem bölgesini yönelik destekleri devam ediyor. Muğla İl Müdürlüğü bölgeye gıda ve ihtiyaç malzemesi gönderdi.
Deprem bölgesine destekler sürüyor
Haber: Muğla İl Enformasyon
 
Tarım ve Orman Bakanlığının merkez ve taşra teşkilatı Kahramanmaraş merkezli ve 10 İli etkileyen depremlerin ardından bölgeye yardımlarını sürdürüyor.

Yardımların Muğla ayağında tırlarca gıda ve ihtiyaç malzemesi bölgeye sevk edildi. Deprem nedeniyle evlerini terk edip Muğla’ya gelen vatandaşların da ihtiyaçları karşılanıyor.

Gerek deprem bölgesindeki gerek Muğla’ya gelen depremzedeler için tırlarca malzeme sağladıklarını belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak “Depremin ardından, Damla Damla Zeytinyağı projesini başlattık. Ziraat Odalarımız, birliklerimiz ve ilçe tarım personelimizle kapı kapı üreticilerimizi dolaştık. Üreticilerimiz müthiş bir duyarlılık gösterdi ve bugüne kadar 13.5 ton zeytinyağı toplandı. Allah hayırlarını kabul etsin. Zeytinyağlarımızı Ramazan öncesinde yerlerine ulaştıracağız. Süt üreticilerimiz, bir günlük sütlerini bağışladı ve biz bugüne kadar 100 ton süt topladık. Bunun 50 tonunu peynir yapacağız. Ramazan öncesi hazırlayacağımız gıda kolileriyle birlikte misafirlerimize vereceğiz.” dedi.

Hazırlanan yardımların incelenmesi sırasında konuşma yapan Saylak konuşmasının devamında şunları söyledi: “ MAYBİR, çocuklarımız bal yesin, sofraları tatlansın diye 11 bin 848 kavanoz balı hazırlayıp şişeletti ve bugün bize getirdi. Muğla’nın kıymetli su ürünleri avcıları, balıkçıları, bize bir gün boyunca tuttuğu balıkları bağışladı. Mezat yaptık ve yaklaşık 900 bin TL civarında geliri AFAD’a bağışladık. O balıkçılarımıza da yürekten şükranlarımızı sunuyoruz.  Bölgeye 9 tır dolusu yem gönderdik. Bunun önemini, bizler orman yangınlarında anlamıştık. Bugün o bölgede hem çok fazla hayvan kaybımız var, hem de yemler tümüyle yok oldu. 95 küçükbaş ve 6 büyükbaş canlı hayvanı bize bağışlayarak, Denizli Et ve Süt Kurumunda kavurma yaptırıp bölgeye ulaştırmamızı sağlayan hemşehrilerimden de Allah razı olsun. Çok değerli üreticilerimizin, Muğlalı hemşehrilerimin o kocaman yüreklerinden ve ellerinden öpüyorum. Kurumum adına da çok teşekkür ediyorum.”

İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklama ile Muğla’dan bölgeye gönderilen personel ve malzeme desteği ayrıntılı olarak yer aldı. Açıklamaya göre:

Bölgeye sevk edilmesi amacıyla 2 Tır Battaniye, 1 Tır Hijyen Malzemesi, 2 Kamyon Yetişkin Giyim, 1 Kamyonet Tıbbi Malzeme, 65 Koli Ayni Yardım, 3 Adet Jenaratör, 25 Adet Powerbank, 200 Adet Mutfak Gereçleri, 1 tır çadır altı palet, 3 Tır Su, 3 Tır Meyve/Sebze ile 2 Tır, 1 Kamyon ve 2 Kamyonet, 2 Ton ve 15 teneke(yağ) Gıda Maddesi Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne iletilerek doğrudan afet bölgesine veya Müdürlüğün lojistik depolarına gönderimi sağlandı.

İl Müdürlüğümüz personellerinden 1 kişi AFAD arama kurtarma, 23 kişi lojistik destek, 14 kişi gıda denetimi amacıyla olmak üzere toplam 38 personelimiz deprem bölgesine gönüllü olarak gitmişlerdir. 09.03.2023 tarihinde de 34 personel ve 9 araç hayvan sağlığı çalışmalarına destek olmak üzere Kahramanmaraş iline gönderildi.

İlimiz yetiştiricilerinin bağışladığı 92 küçükbaş ve 5 büyükbaş hayvan Denizli Et ve Süt Kurumuna sevk edilerek kesim işlemleri gerçekleştirildi. Toplamda deprem bölgesine gönderilen yem yardımları 58 bin 940 kg kaba yem, 166 bin 750 kg kesif yem ve 9 bin 600 kg silaj oldu.

Balıkçılarımız 22 Şubat 2023 Tarihinde ağlarını depremzedeler için atmış avlanan balıklar mezatta satılmış ve 943 bin TL nakdi destek elde edildi.
 
 
muğla deprem bölgesi destek il tarım