Depremin merkez üssünde yaralar sarılıyor

05 February Wednesday, 2020
Elazığ Tarım ve Orman Müdürlüğünün depremden zarar gören vatandaşlara destek olma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.
Depremin merkez üssünde yaralar sarılıyor Deprem sonrası yapılan incelemelerde ;Elazığ Merkez ve Köyleri, Sivrice İlçesi merkez ve köyleri, Maden merkez ve köyleri ile Baskil ilçesi Merkez ve köylerinde toplam  48   ahır yıkılırken,   86   büyükbaş hayvan ile 110  da küçükbaş hayvanın telef olduğu belirlendi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ Milletvekilleri, Sivrice Kaymakamı Mustafa Gül ve İl Tarım ve Orman Müdürü Turan Karahan hasarın büyük olduğu köylerden biri olan Çevrimtaş Köyü’nde incelemelerde bulundu.

Meydana gelen zarar ve yapılan yardımlar; Depremin  meydana geldiği Çevrimtaş köyünde   ahırları yıkılan, hayvanları telef olan 7 çiftçiye  Tarım ve Orman Bakanımız  Dr.  Bekir PAKDEMİRLİ'nin talimatları ile Bakanlığımız Hayvancılık Genel Müdürlüğünce çadır, 20 büyükbaş hayvan,  60 küçükbaş hayvan, ve TİGEM tarafından tedarik edilen 10 ton kaba yem ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından tedarik edilen kesif yem Elazığ Tarım ve Orman  İl Müdürlüğünün koordinesinde çiftçilere dağıtıldı.