Destek ödemeleri 26 Martta başlıyor

25 March Thursday, 2021
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli mazot ve gübre desteği ödemelerinin 26 Marttan itibaren başlayacağını duyurdu.
Destek ödemeleri 26 Martta başlıyor
Mazot ve gübre desteği ödemeleri 26 Martta başlıyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada ödemelerle ilgili detaylar paylaştı. Bakan Pakdemirli, ”Yarın itibariyle mazot ve gübre desteği ödemeleri başlıyor. 81 ilde 2 milyon 103 bin 884 çiftçiye 4 milyar 79 milyon 656 bin 503 TL ödeme yapılacak." ifadelerini kullandı.

Pakdemirli, Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) kapsamında çevrim içi düzenlenen LEADER Projesi (Kırsalda Yerel Kalkınma Stratejilerinin Uygulanması) için 15 ildeki yerel eylem gruplarının (YEG) kurulmasına yönelik tanıtım toplantısına katıldı. 

Ülkelerin tarımsal üretimde kendine yetebilmesi ve kalkınmanın genel anlamda sağlanabilmesi için kırsal alanın hayati önem taşıdığını belirten Pakdemirli, bu alana yapılacak her türlü yatırımın kalkınmayı hızlandıracağını söyledi. 

Pakdemirli, Türkiye'nin kalkınmasının, kırsalın kalkınmasından geçtiğine dikkati çekerek, "Biliyoruz ki kırsalın kalkınması, tarım ve gıda sektörünün kalkınması demektir. Tarım ve gıda sektörünün kalkınması da ekonominin ve bağlı olarak ülkenin kalkınması demektir. Dolayısıyla tarımın, gıdanın, suyun ve ormanın olduğu Bakanlığımızda, ortak buluşma noktamızda 'kırsal' vardır." dedi.

Bakanlık olarak, kırsal kalkınmanın etkinliği ve sürdürülebilirliği için birçok milli program geliştirdiklerine işaret eden Pakdemirli, başta IPARD olmak üzere uluslararası programlarla iş birliği içinde başarılı projelere imza attıklarını dile getirdi. Bakan Pakdemirli, kırsal kalkınmayı ön planda tuttuklarını ifade etti. “Başarı hikayesini yazmak isteyenlerin arkasındayız.” dedi.

T.C. kimlik numarasının son hanesi 8 ve 6 olanlar (Vergi kimlik numarası son hanesi 1,3,5,6,7,8,9 olanlar) 26 Mart’tan itibaren, kimlik numarasının son hanesi 4 olanlar (Vergi kimlik numarası son hanesi 4 olanlar) 2 Nisan’dan itibaren, kimlik numarasının son hanesi 0 ve 2 olanlar (Vergi kimlik numarasının son hanesi 0 ve 2 olanlar) ise 9 Nisan’dan itibaren ödemelerini alabilecek.
destek ödeme mazot gübre tarım orman bekir pakdemirli