Destekle tesis kurdu günde 3 ton süt üretiyor

20 March Wednesday, 2019
Muşlu yatırımcı Haşim Yumlu başarılı projelere imza atıyor. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan aldığı desteklerle büyüttüğü çiftlikte 350 hayvanı olan girişimci, günlük ortalama 3 ton süt üretiyor.
Destekle tesis kurdu günde 3 ton süt üretiyor Haşim Yumlu, hayvancılık sektörüne 2,5 milyon lira devlet desteğiyle girdi.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan aldığı destekle 120 hayvan kapasiteli bir tesis kuran girişimci sunduğu modernizasyon projesiyle havyan sayısını 350'ye çıkardı.
3,5 milyon lira maliyetle Korkut ilçesinin Pınarüstü köyünde 30 dönüm araziye büyükbaş hayvan çiftliği kuran Yumlu, hayvan sayısını arttırmak için yeni bir proje hazırladığını söyledi. 
Bu hayvanlardan günde ortalama 3 ton süt elde ettiğini anlatan Yumlu, şöyle konuştu:

"Devlet desteğiyle 2016'da kurduğum süt üretim çiftliğinde hayvan kapasitesini 350’ye çıkardık ve günde 3 ton süt üretimi yapıyoruz. Sütü Muş'un yanı sıra çevre illere de satıyoruz. Buzağıları 6 bin liradan satmaya başladık. Muş ve bölge illerinin et ve süt ihtiyacının karşılanmasına gayret ediyoruz. Devlet desteği olmadan böyle bir yatırımı yapacak gücüm yoktu. Kapasiteyi artırmak amacıyla TKDK'ya sunduğum modernizasyon projesi ile 800 bin liralık ek yatırım kabul edildi."
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Mehmet Emin Turan tesiste incelemelerde bulundu.
Et ve süt üretimine 250 başa kadar destek verdiklerini dile getiren Turan, “120 baş aşıldığı zaman işletmecinin yeni bir proje sunması gerekiyor. Farklı bir proje adı altında koordinatörlüğümüze başvurup istifade edebiliyor." dedi.
 
muş tkdk destek büyükbaş hayvancılık süt modernizasyon projesi