Desteklerle çiftçiye "Sen Üret Yeter" mesajı

04 April Monday, 2022
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü çiftçiye sağladığı desteklerle üretime katkı yapıyor. Bitkisel üretimi güçlendirmek amacıyla yüzde 50 hibeyle sağlanan tohum ve fidanlar, törenle çiftçilere dağıtıldı. İl Müdürü Hüseyin Düzgün, projelerin ve desteklemelerin devam edeceğini belirtti.
Desteklerle çiftçiye
Haber: Çankırı İl Enformasyon

Destekler çiftçiye ulaştı, Tohum ve fidanlar toprakla buluştu.
 
Çankırı’da ekilmeyen 1 karış arazi bırakmamak için yola çıkan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü devlet desteklerini çiftçilere ulaştırmaya devam ediyor.
 
Nohut, mercimek, ayçiçeği, soya gibi çeşitli tohumların dağıtımı için düzenlenen törene katılan Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, “Hem geçtiğimiz iki yılda pandemi dönemi hem de savaş ortamı bize şu gerçeği gösterdi ki gıda güvenliği de artık en önemli güvenlik meselelerinden birisi. Pandemi döneminde başta siz çiftçilerimizin üstün gayretleri sayesinde tedarik zincirinde çok şükür herhangi bir problem yaşamadık. Raflarımızda vatandaşlarımızın aradığı ürünler her daim bulundu. Bunun için hepinizin emeklerine teker teker teşekkür ediyoruz. Allah emeklerinizi zayi etmedi. İnşallah etmeyecek. Önümüzdeki süreçte de çiftçilerimizin gayretleri, devletimizin desteğiyle bu süreci de yöneteceklerini ve mevcut sıkıntıları da hep beraber aşacağız. Önümüzdeki süreç için ümitliyiz. Gelecek hepimiz için daha güzel olacak. Ben bu projelerin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Projelerin bu aşamaya gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyor, çiftçilerimize hayırlı bereketli bir sezon diliyorum.” dedi.
Dağıtılan destekler hakkında bilgi veren Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Düzgün de, projelerin devam edeceğini vurguladı.
 
Düzgün, “18 plakaya 18 proje yakışır deyip, bu sene ikiye katlayacağımız sözünü vermiştik. Ötesine geçtik 38 proje sunarak bu güzel projeleri ilimize kazandırdık. Bugün; 1 milyon 64 bin liralık bütçeyle, 5 bin 600 da alanda 70 ton nohut, 907 bin 500 liralık bütçe kullanarak 2 bin 500 da alanda 30 ton mercimek, 330 bin liralık bütçeyle 5 bin da alanda 2 ton yağlık ayçiçeği, yabancı ot sorununu bitirecek çevre ilaçlamasına gerek kalmayacak çeltik projesiyle 80 ton çeltik tohumu, 225 bin liralık bütçeyle kuru fasulye, ilimizde denemesini yapmak üzere 200 dekar alanda soya ekimini yaptırmak üzere tohumluk dağıtacağız. Yine Özel İdare bütçesinden karşılanacak şeklide 126 bin liralık 10.000 adet çeşitli meyve fidanlarını çiftçilerimizle buluşturuyoruz. Sadece bugün yapacağımız projelerle 3.652.000 TL.  kaynak kullanarak 20.000 da lık alanda ilave üretim yapacağız. Bu projelerde yüzde 50 ila 25 oranlarında çiftçi katkısı kullanarak uyguladık. Devam eden haftalarda başta yem bitkileri olmak üzere ilimizde arttırmaya çalıştığımız silajlık mısır olmak üzere korunga yonca gibi ihtiyacımız olan bitkileri destekleyeceğiz. Suni tohumlama olmak üzere geçen yıldan rağbet gören projelerimize devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
 
Program çiftçilere tohum ve fidanların dağıtılmasıyla sona erdi.  
çankırı tohum fidan destek bitkisel üretim proje tarım ve orman