Devlet desteğiyle tesis kurdu günlük 5 ton süt üretiyor

27 February Wednesday, 2019
Zühal Yalçın, hayallerini devlet desteğiyle gerçekleştiren kadın girişimcilerden biri. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’ndan aldığı destekle Ordu’da modern bir büyükbaş hayvan tesisi kuran Yalçın, tesiste günlük 5 ton süt üretimi yapıyor.
Devlet desteğiyle tesis kurdu günlük 5 ton süt üretiyor Girişimci kadınlar devlet destekleriyle işlerinin patronu oluyor, üretime ve istihdama katkı sağlıyor.

İş kadını Zühal Yalçın, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’ndan aldığı destekle Ordu’da modern bir büyükbaş hayvan tesisi kurdu.

Üniversite mezunu olan Yalçın, kendi tesisini kurmaya karar verdiğinde önce farklı ülkelerde çiftlikleri gezip bilgi aldığını anlatıyor.

Daha sonra Türkiye'de Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu desteğiyle hayalini gerçekleştirebileceğini öğrenen Zühal Yalçın, IPARD Programlarında kadınlara sağlanan pozitif ayrımcılıktan faydalandığını dile getirdi.
Zühal Yalçın, TKDK'den aldığı destekle kurduğu tesiste 2015 yılında üretime başladığını belirterek, "AB standartlarına uygun, modern makinelerle sterilize edilmiş ortamlarda ve endüstriyel metotlara dayalı işletme kurduk." dedi. 

Yalçın, "120 Büyükbaş Sağmal Hayvancılık Projesi" ile modern teknolojinin sağladığı bütün imkanlardan faydalanarak el değmeden, hijyenik ve yüksek kalitede 5 ton süt üretimi gerçekleştirdiklerini ifade ederek, hedefinin üretilen sütleri işleyebilecek tesisi yine TKDK desteğiyle memleketine kazandırmak olduğunu söyledi.

Yalçın, 2015 yılında başladığında 120 büyükbaş hayvanı olduğunu kaydederek, "Şimdi bu sayı 240'a kadar ulaştı. Hedefimiz hem hayvan sayısını hem de günlük üretilen 5 ton süt miktarını daha da yukarılara çıkarmak." ifadesini kullandı.

Tarımı bir ülkenin geleceği olarak gördüğünü aktaran Yalçın, kendi memleketine böyle bir işletmeyi kazandırdığı için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Yalçın, hayvanların gübrelerini değerlendirerek bunu ısı ve elektrik enerjisine dönüştürmek istediklerine dikkati çekerek, bunun için de çalışmalara başladıklarını aktardı.

İşletmesi örnek projeler arasında gösterildiği için Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından ödüllendirildiğine işaret eden Yalçın, bunun gururunu yaşadığını kaydetti.
 
ordu kadın girişimci tkdk destek büyükbaş hayvan modern süt tesisi