Devlet destek verdi, silajlık mısır üretimi 5 kat arttı

25 August Wednesday, 2021
Bingöl’de 2017 yılında 14 bin ton silajlık mısır üretimi yapılırken, 2021 yılı içinde bu rakam 80 bin tona ulaştı. Artıştaki en önemli etken ise Tarım ve Orman Bakanlığı’nın verdiği destekler.
Devlet destek verdi, silajlık mısır üretimi 5 kat arttı Devlet destek verdi, Bingöl’de silajlık mısır üretimi 4 yılda yaklaşık 5 kat artı. 14 bin tondan 80 bin tona ulaştı.

Kentte kurulan entegre tesis ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çiftçilere sunduğu yüzde 50 hibeli tohum desteğiyle kent genelinde silajlık mısır üretimi de arttı.

Mısır hasadında incelemelerde bulunan Tarım ve Orman İl Müdürü Burhan Bahadır, çiftçinin 40 dönümlük arazisinde 280 ton ürün çıktığını söyledi. Bu yıl 8 bin dönüm dekarlık alan için yüzde 50 hibeli tohum desteği verdiklerini aktaran Bahadır, ''Tarım ve Oman Bakanlığımız tarafından hayvancılık işletmelerinin maliyetlerini en aza indirgemek amacıyla Yem Bitkileri Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında yüzde 50 hibeli olarak toplam 8 bin dekarlık mısır üretim alanına tohum hibesi dağıtımı gerçekleştirildi. Bir çiftçimizin hasadındayız. Burada dekarda beklenen verim, 7 ton olup toplamda 40 dönümlük bir alanda 280 tonluk bir verim beklenmektedir. 2017 yılında ilimizde toplam mısır üretimimiz 14 bin ton iken, 2021 yılında beklentimiz 80 bin ton civarında olmasıdır. Mısırda yine Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından mazot, gübre desteği dönüme 25 lira, 100 lira da dönümde destek verilmektedir. Özellikle hayvancılık işletmelerimizin kış aylarında yeşil ve sulu yem bitkilerine ulaşma şansları olmadığı için silajlık mısır kışın hayvanların yemlenmesinde kullanılmaktadır." diye konuştu.
silajlık mısır Bingöl hasat