Dijital kütüphane Hacettepe Üniversitesi Kariyer Fuarı’nda tanıtıldı

05 May Friday, 2023
Türkiye’nin en kapsamlı tarım, hayvancılık ve ormancılık arşivine sahip olan Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı Kütüphanesi Hacettepe Üniversitesi Kariyer Fuarı’nda gençlere tanıtıldı. Yüzün üzerinde firma veya kurumun katıldığı fuarda öğrencilere staj ve mezuniyet sonrası iş imkanları da anlatıldı.
Dijital kütüphane Hacettepe Üniversitesi Kariyer Fuarı’nda tanıtıldı Hacettepe Üniversitesi Kariyer Fuarı 4-5 Mayıs 2023 tarihinde Beytepe Kampüsünde yer alan Tunçalp Özgen Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı Kütüphanesi de Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümünün girişimiyle fuar alanında kurulan stantta gençlerle buluştu.

Kariyer fuarının açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran Cumhuriyetin 100. yılında bu yıl 12.’si düzenlenen, öğrenci toplulukları tarafından gerçekleştirilmiş olmasına rağmen eksiksiz bir organizasyonla yürütülen kariyer fuarından duyduğu memnuniyeti belirtti. Fuarın pandemi ve akabindeki deprem felaketi ile ortaya çıkan uzaktan eğitimin dezavantajlarını ortadan kaldırabilmek için önemli olduğunu vurgulayan Güran,  iş dünyası ile tüm Hacettepe üniversitesi öğrencilerinin gerek eğitim dönemlerinde staj gerekse mezun olduktan sonra iş fırsatlarına ulaşmaları açısından çok önemli bir fırsat ve kazanım olduğunu ifade etti. 

Yüzün üzerinde firma veya kurumun katıldığı fuarda Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı Kütüphanesi standını çok sayıda öğrenci, akademisyen ve firma temsilcileri ziyaret etti. Daire Başkanlığı kütüphanesinde görevli uzman personel katılımcılara kurum kütüphanesinin imkânlarını Dijital Tarım Kütüphanesi’ni, Bakanlık proje ve faaliyetlerini anlattı.

Gençlerden gelen tüm soruların yanıtlandığı etkinlikte staj imkânları, istihdam ve atanabilme şartları ile ilgili konularda bilgi verildi, tarım alanında çalışmak isteyen öğrencilerle de görüşmeler, yönlendirmeler yapıldı. 

Kütüphane standını ziyaret eden Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özgür Külcü ve beraberindeki heyet Eğitim ve Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı Kütüphanesinde öğrencilere sunulan zorunlu-gönüllü staj imkânları ve öğrencilerin pandemi şartlarına rağmen pratik bilgi eksiklerini gidermeye yönelik çalışmalar sebebiyle yetkililere teşekkür etti.
kütüphane hacettepe üniversite kariyer fuar eğitim ve yayın tarım ve orman