Diyarbakır’da itfaiye tertibatlı 8 sulama tankeri dağıtıldı

17 March Wednesday, 2021
Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nce, “Doğayı Koru Canlıyı Yaşat Projesi” hayata geçirildi. Bu kapsamda 8 çiftçiye 6 tonluk itfaiye tertibatlı sulama tankeri dağıtıldı.
Diyarbakır’da itfaiye tertibatlı 8 sulama tankeri dağıtıldı Haber: Diyarbakır İl Enformasyon

Hazro İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından yüzde 70 hibe destekli olarak 2020 yılında projesi onaylanan, 2021 yılında uygulamaya alınan “Hazro'da Doğayı Koru Canlıyı Yaşat projesi” kapsamında 8 çiftçiye 6 tonluk itfaiye tertibatlı sulama tankeri dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Projeyle ürün ve anız yangınlarına en kısa sürede müdahale etmek, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı destekli kurulan yaklaşık 3000 dekar ceviz badem fıstık bahçelerinde sulama sorununu ortadan kaldırmak ve aynı zamanda köy içlerinde olabilecek yangınlara karşı en kısa sürede müdahale etmek amaçlanıyor. Proje ile maksimum toplumsal fayda hedeflenirken proje için 262 bin 400 TL kaynak ayrıldı.

Törene Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Hazro Kaymakamı Ferhat Vardar, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Hazro İlçe Tarım ve Orman Müdürü Enes isen ve çiftçiler katıldı.

Su tankeri dağıtım törenine katılan Vali Karaloğlu, burada yaptığı açıklamada, “Doğayı Koru Canlıyı Yaşat Projesi kapsamında sekiz çiftçimize hem sulama, yangın söndürme hem de ilaçlama yapılabilecek tanker dağıtım töreni hayırlı uğurlu olsun. Tabi Diyarbakır’ın önemli bir tarımsal ve hayvansal üretim merkezi. Zaman zaman tarlalarda hasat döneminde yangınlar çıkıyor mahsul zarar görüyor. Çoğu zaman hasattan sonra da anız yangınları var, çok büyük bir derdimiz olan Diyarbakır’ın çok büyük bir derdi olan ama Diyarbakır’ın gündeminden de çıkarmamız gereken bir anız yangını meselesi var. Biz de hem anız yangını hem hasat yangınına müdahale edebilecek, ilçedeki ev yangınlarına da müdahale edebilecek su tankerleri, aynı zamanda ceviz, badem, fıstık gibi bahçeli evlerde sulamada yapabilecek sekiz adet tankerin az önce anahtarlarını vatandaşlarımıza teslim ettik. Güle güle kullansınlar. Emeği geçen hem İlçe Tarım Müdürlüğümüze hem Kaymakamlığımıza çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.
diyarbakır harzo tanker itfaiye