Diyarbakır’da tesis ziyareti

04 February Monday, 2019
Diyarbakır Yenişehir’de kurulacak Solin Ekolojik Katı-Sıvı Solucan Gübresi İşletme Tesisi’ne Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nce ziyaret gerçekleştirildi. Tesiste yıllık ortalama 255 ton katı ve 765 ton sıvı gübre üretiminin hedefleniyor.
Diyarbakır’da tesis ziyareti Haber: Diyarbakır İl Enformasyon
 
Kırsal Kalkınma Yatırım Projeleri kapsamında Diyarbakır Yenişehir’de faaliyete geçecek Solin Ekolojik Katı-Sıvı Solucan Gübresi İşletme tesisine Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nce ziyaret gerçekleştirildi.
 
Ziyarette İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar’ın yanı sıra, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Hüseyinoğlu ile Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Necattin Gönç de hazır bulundu.
 
Ziyarette Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Solucan Gübresi İşletme Sahibi Ferdi Akelma’dan işletme ile ilgili bilgiler aldı.
 
Faaliyete geçecek olan Ekolojik Solucan Gübresi Tesisi ile ilgili bir açıklama yapan Atalar,  il genelinde organik tarımsal üretim konularında önemli çalışmalar olduğunu belirtti.
 
Tesiste yıllık ortalama 255 ton katı ve 765 ton sıvı gübre üretiminin hedefleniyor.
 
Ziyarette işletme sahibi Ferdi Akelma’nın başvurusu üzerine İl müdürlüğü teknik personellerinin denetimleri sonucu düzenlenen Çalışma Onay Belgesi, İl Müdürü Ertan tarafından işletme sahibi Ferdi Akelma’ya takdim edildi.
 
 
diyarbakır solucan tesis tarım orman