Doğa da kazanıyor, balıkçılar da…

29 March Friday, 2019
Isparta ve çevresindeki yürütülen balıklandırma çalışması ile göletler canlanıyor. Göletlere bırakılan binlerce sazan yavrusu hem balık popülasyonunu canlandırıyor hem de balıkçılığı geliştiriyor.
Doğa da kazanıyor, balıkçılar da… Haber: İrfan ÖNER – Isparta İl Enformasyon
Kamera - Kurgu: Alper ÖZTÜRK
 
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yürüttüğü balıklandırma çalışmaları Isparta’da devam ediyor.

Gönen İlçesi’nde Uludere Göleti’ne, Yalvaç’da Kurusarı, Kuyucak Göletlerine, Şarkikaraağaç İlçesi’nde Yukarıdinek Göleti’ne ve Eğirdir’de bulunan Gökçehöyük Göleti’ne toplam 55 bin yavru sazan bırakıldı.  

Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü’nden temin edilen yavru balıkların 3 yıl sonra sportif balıkçılığa uygun hale gelmesi bekleniyor.

Balıklandırma çalışması ile yörenin balık ihtiyacının karşılanması amaçlanıyor.

Göletlerde yapılan balıklandırma çalışması sportif balıkçılığın sürdürülebilirliğine de büyük katkı sağlıyor.

Su kaynaklarının gelecek nesillere bırakılacak en önemli miras olduğunu söyleyen Su Ürünleri Mühendisi Gül Tuncer, göletlere bırakılan balıkların en az bir kere üremesinin popülasyonun sürdürülebilirliği için büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Av aracı, balık boyu, av zamanı gibi konularda bilgi almak isteyen amatör balıkçılar Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne başvurabilir ve ya https://isparta.tarimorman.gov.tr/internet adresinden gerekli bilgilere ulaşabilir.
 
Isparta gölet balıklandırma yavru sazan