Doğa’dan örnek dostluklar…

05 February Tuesday, 2019
Ordu’da hayvansever Anıl Sinan Er, annesiz kalan yavru köpekleri anne sütü alabilmeleri için her gün Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefliği’ne götürüyor. Er, yavru köpeklerin bir başka köpek tarafından emzirilmelerini sağlıyor. Nevşehir’de ise bir atla köpeklerin dostluğu dikkat çekiyor. Dostluğu fark edense aynı zamanda iyi bir doğa gözlemcisi olan Öğretmen Kadir Akel…
Doğa’dan örnek dostluklar… Ordu'da hayvansever Anıl Sinan Er, annesiz kalan 5 yavru köpeği sağlıklı beslenebilmeleri için koruma altında bulunan 7 yavrusu olan köpeğin emzirmesi amacıyla her gün aracıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefliği'ne getiriyor.

Gürgentepe ilçesinde bir süre önce sahipsiz kalan 5 yavru köpek, Ordu Valiliği ve Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Karadeniz Temsilciliği tarafından koruma altına alındı.

Sahipsiz yavruları daha sonra Ünye'de yaşayan hayvansever Anıl Sinan Er sahiplendi.

İlçeye bağlı Gölevi Mahallesi'nde ailesiyle birlikte oturduğu evde 5 yavru köpeği mama ile besleyen Er, anne sütü alabilmeleri için de günde bir kez aracıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefliği'ne getiriyor. Yavru köpekleri, burada koruma altında bulunan 7 yavrusu olan köpek emziriyor.

- "Yavruları hiç yadırgamadan emzirdi"

Anıl Sinan Er, çocukluğundan beri hayvanları çok sevdiğini ve imkanları ölçüsünde de ilgilenmeye çalıştığını söyledi.

Yavruların annesiz kalmasından etkilendiğini ve bu nedenle de sahiplenmeye karar verdiğini anlatan Er, yavru köpeklere evinde baktığını ifade etti.

Er, yaklaşık 1,5 aylık köpeklerin anne sütüne ihtiyaçları olduğuna dikkati çekerek, anne sütü alabilmeleri için yavruları olan bir köpektarafından emzirmeleri gerektiğini aktardı.

Yavruları besleyebilecek köpek bulmak için araştırma yaptığını dile getiren Er, daha önce sokakta yaşayan 7 yavrulu köpeğin Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefliğinde koruma altına alındığını öğrendiğini belirtti.

Er, ilgili kişilerle görüştükten sonra günde bir kez yavru köpeklerin sağlıklı beslenmeleri için aracıyla evinden yaklaşık 4 kilometre uzaktaki Sahilköy Mahallesi'ndeki Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefliği'ne getirdiğini söyledi.

Köpeğin, 5 yavruyu da emzirdiğini ifade eden Er, "Koruma altındaki köpek, 7 yavrusu olmasına rağmen bu yavrulara da annelik yapıyor, hiç yadırgamadan emziriyor." dedi.

Er, yavru köpeklerin gayet sağlıklı olduğuna işaret ederek, yavrular büyüyene kadar her gün anne köpeğin yanına getirmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.
 
Nevşehir’de at ve köpeklerin dostluğu

Nevşehir'de, başıboş bir at ile onlarca köpeğin doğada birlikte yaşaması ve gezmesi şaşırtıyor.

Kent merkezi dışındaki arazilerde başıboş gezen bir at ile birçok köpek, dere tepe beraber dolaşıyor.

At ve köpeklerin arasındaki ilişkiyi fark eden ve aylardır takip eden öğretmen Kadir Akel, yaptığı açıklamada, bu dostluğu ilk şahit olduğu ekim ayından bu yana hayretle gözlemlediğini belirtti.

Tabiatta başıboş gezen hayvanlara yem bırakmak amacıyla zaman zaman aracıyla arazileri dolaştığını anlatan Akel, ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını ifade etti.

Akel, atın etrafında onlarca köpekle dolaşmasının şaşırtıcı olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Köpekler sanki atı koruyor gibiler, ata yaklaşılmasına izin vermiyorlar. Kışın en soğuk günlerinde bile burada yaşıyorlar. Bakıyorsunuz bir bu tepede, bakıyorsunuz öbür tepede. Köpeklerin atla dostluklarını ilk kez görüyorum, belki bir at ile bir köpek olabilir ama onlarca köpeğin atla dostluğu çok ilginç geldi bana. Farklı tabiat ve hayvan hikayeleri ile karşılaştım ama bu hikaye çok farklı. Muhtemelen uzun zaman önce sahibinden kaçmış ve Bremen Mızıkacıları'nda olduğu gibi özgürlüğünü ilan etmiş bir at var ortada, köpeklerle dostluk kurmuş. Burada, köpeklerle dere tepe gezen bir hayvan görüyoruz."
 
annesiz yavru köpek at köpek dostluk