Dondurmanın başkentinde salep üretimi

05 December Wednesday, 2018
Dondurmasıyla ünlü Kahramanmaraş’ta yürütülen salep yetiştiriciliği projesi kadın çiftçilere yeni gelir kapısı açtı. Dulkadiroğlu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün açtığı kurslarda salep yetiştiriciliğini öğrenen çiftçiler proje kapsamında orkide yetiştirip salep üretmeye başladı.
Dondurmanın başkentinde salep üretimi Haber: Erdem BAĞCI – Kahramanmaraş İl Enformasyon
Kamera: Muhammed AKGÜN - Zafer CANLI

Güzelliği ile kadınların gözdesi olan orkide çiçekleri toprak altındaki yumrularında da ekonomik bir değer saklıyor.

Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu İlçesi’nde yürütülen proje ile yöredeki kadın çiftçiler salep üreticiliği yapmaya başladı.

Gıda sektöründe çokça kullanılan ve ekonomik değeri yüksek olan salep aynı zamanda önemli bir tıbbi aromatik bitki.

Dulkadiroğlu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün açtığı kurslarda salep yetiştiriciliğini öğrenen çiftçiler, ilk ürünlerini tarlalara dikti. Kışı toprak altında geçirecek olan salep nisan ayında hasat edilecek.

Maraş dondurmasının olmazsa olmazı salebi daha büyük alanlarda üreterek ülke ekonomisine de katı sağlamayı amaçlayan kadın üreticiler aldıkları destekten memnun.

İlçe müdürlüğünün açtığı kursla salep yetiştiriciliğini öğrendiğini belirten kadın çiftçilerden Hatice Eğil, kurstan sonra tıbbi ve aromatik bitkilere bakış açısının değiştiğini dile getirdi.

Bu yıl ilşk defa salep ektiğini söyleyen Memduha Simsar da, “Başarılı olursak daha büyük projelerle daha büyük alanda salep yetiştirmek istiyoruz.” dedi.
 
kahramanmaraş salep kadın çiftçi tıbbi aromatik bitkiler