Biyoteknoloji Araştırma Merkezi Doku Kültürü ve Transformasyon Birimi Başkanı Dr. Cuma Karaoğlu, ekmeklik buğdayın kromozom sayısının 42 olduğunu söyledi. Karaoğlu bu durumun binlerce yıldır değişmediğini ve vatandaşların rahatlıkla ekmek tüketebileceğini belirtti.
Haber: Özcan KAHYA
Kamera: Tuncay ÖZDEVECİ
Foto: Fatih COŞKUN
Laboratuvar çalışmalarının zor ve zahmetli olduğunu aktaran Dr. Karaoğlu, kamera karşısına çıkıp açıklama yapan bilim insanlarının belge sunması gerektiğini hatırlattı.
Dr. Karaoğlu, kamuoyunun “Ekmeklik buğdayın kromozom sayısı 49’dur, ekmek yemeyin” gibi yanlış bilgilendirildiğine dikkat çekerek, “Yapmış olduğumuz yeni kromozom çalışmalarında ekmeklik buğdayın kromozom sayısını litaratürde olduğu gibi 42 olarak tespit ettik. Ekmeklik buğday için kromozom sayısı kesinlikle 42” diye konuştu.
Üretim planlamasının su ürünlerinde de başarılı olduğunu belirten...
Devamını Oku ->
Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, kurumunun...
Devamını Oku ->
Antalya'da etkili olan sel, su baskını, fırtına ve hortum evler...
Devamını Oku ->
Toprak Mahsulleri Ofisi hububat üretimi açısından yağışları...
Devamını Oku ->
Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından adaptasyon...
Devamını Oku ->
Orman Genel Müdürlüğü ile Ormancılığı Geliştirme ve Orman...
Devamını Oku ->
Kırşehir'deki Malya Tarım İşletmesi, yetiştirdiği yerli ırk...
Devamını Oku ->
2026 Yılı Yatırım Programı'nda tarım ve orman sektöründe bu yıl...
Devamını Oku ->