Biyoteknoloji Araştırma Merkezi Doku Kültürü ve Transformasyon Birimi Başkanı Dr. Cuma Karaoğlu, ekmeklik buğdayın kromozom sayısının 42 olduğunu söyledi. Karaoğlu bu durumun binlerce yıldır değişmediğini ve vatandaşların rahatlıkla ekmek tüketebileceğini belirtti.
Haber: Özcan KAHYA
Kamera: Tuncay ÖZDEVECİ
Foto: Fatih COŞKUN
Laboratuvar çalışmalarının zor ve zahmetli olduğunu aktaran Dr. Karaoğlu, kamera karşısına çıkıp açıklama yapan bilim insanlarının belge sunması gerektiğini hatırlattı.
Dr. Karaoğlu, kamuoyunun “Ekmeklik buğdayın kromozom sayısı 49’dur, ekmek yemeyin” gibi yanlış bilgilendirildiğine dikkat çekerek, “Yapmış olduğumuz yeni kromozom çalışmalarında ekmeklik buğdayın kromozom sayısını litaratürde olduğu gibi 42 olarak tespit ettik. Ekmeklik buğday için kromozom sayısı kesinlikle 42” diye konuştu.
Tarım ve Orman Bakanlığının gücünü bilimle birleştirdiği proje...
Devamını Oku ->
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu IPARD III Programı...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin en değerli koçlarının yetiştiği Bandırma Koyunculuk...
Devamını Oku ->
Safkan Arap atı yetiştirilen TİGEM'e bağlı Karacabey Tarım...
Devamını Oku ->
Çiftçileri her alanda destekleyen Tarım ve Orman Bakanlığı...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çalışan, üreten kadınların...
Devamını Oku ->
"Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesinin...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Cumhurbaşkanlığı ev...
Devamını Oku ->