Eba TV’ye Bursa Tarım Orman’dan laboratuvar desteği

08 April Thursday, 2021
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Toprak Analiz Laboratuvarı, Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin TRT- EBA TV uzaktan eğitim derslerine ev sahipliği yaptı.
Eba TV’ye Bursa Tarım Orman’dan laboratuvar desteği
Haber: Bursa İl Enformasyon
Kamera:  Bilgin ÇALIŞKAN
Fotoğraf: Orhan KAĞITÇI
 
Tarım ve eğitim işbirliği yaptı… Bursa İl Tarım Orman Müdürlüğü laboratuvarı uzaktan eğitim sınıfı oldu.

Kovid-19 salgınından en çok etkilenen sektörlerden biri de eğitim. Ancak Bursa’da yapılan işbirliği ile öğrenciler laboratuvar derslerine bile uzaktan eğitimle ulaşabiliyor. 

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, laboratuvarda çekilen derslerin öğrenciler için daha yararlı olacağına inandığını söyledi. Toprak Analiz Laboratuvarının bölgede önemli hizmetleri olan bir kuruluş olduğunu vurgulayan Aygül, “TRT-EBA TV çekimleri laboratuvarımızda yapıldı. Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin çekimlerine kapılarımızı açtık. Hem öğrencileri aydınlatıcı çalışmalar yapmaktayız hem de çekimlere görsel olarak da katkıda bulunmaktayız.” dedi.

Toprak Analiz Laboratuvarı sağlam bir teknik altyapıyla bölge çiftçilerine hizmet veriyor.

Laboratuvar sorumlusu Birgül Güvenç de “Laboratuvarımız yöre çiftçilerine ve çevre illerden gelen çiftçilerden alınan toprakların analizini yapmaktadır. Toprak analizimizi Ph, elektriksel iletkenlik, kireç, tekstür, organik madde, potasyum ve fosfor olmak üzere yedi parametre çalışılmaktayız. Merkezde toprak analizi yapmanın yanında toprak numunesi getiren çiftçilerimizi bilgilendirme çalışmaları da yapıyoruz.” şeklinde konuştu.
bursa uzaktan eğitim trt- eba tv lise tarım ve orman toprak analiz laboratuvar