Edirne çiftçisi alternatif ürün kanolaya yöneldi

18 April Thursday, 2019
Türkiye'de üretilen ayçiçeğinin önemli bir bölümünü karşılayan Trakya'da, alternatif ürün olarak ekilen kanola bitkisi tarlaları süslemeye başladı. Edirne'de ayçiçeğinin alternatifi olarak kabul edilen kanola ekiminde geçen seneye göre 3 kat artış yaşandı.
Edirne çiftçisi alternatif ürün kanolaya yöneldi Türkiye'de üretilen ayçiçeğinin önemli bir bölümünü karşılayan Trakya'da, alternatif ürün olarak ekilen kanola bitkisi tarlaları süslemeye başladı.
Edirne'de ayçiçeğinin alternatifi olarak kabul edilen kanola ekiminde geçen seneye göre 3 kat artış yaşandı.
Edirne'nin verimli topraklarını ayçiçeğinden önce sarıya boyayan kanola, geçen yıla oranla 3 kat daha fazla ekildi. Ilıman geçen hava şartları nedeniyle bolca çiçek yapan kanola hem çevreyi hem de çiftçinin umudunu süslüyor.
Üreticinin kanoladan memnun olduğunu belirten Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, alternatif arayışının sürdüğünü belirterek “Geçen yıl kayıtlı 2 bin 330 dönüm kanola ekimi varken bu yıl 6 bin dönüm ekim gerçekleşti. Diğer alternatifler hakkında araştırmalarımız devam ediyor. Kırağı nedeniyle bir verfim kaybı yaşandı ancak havaların ılıman gitmesiyle daha çok çiçeklendi. Bu sayede ürün kendini dengeledi. 300 kg kadar hasat bekliyoruz.” diye konuştu.
 
edirne Trakya kanola alternatif ürün