''Ilıman İklim Çeltik Araştırma Konsorsiyumu'' Toplantısı Uluslararası Çeltik Araştırma Enstitüsü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliğince Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nde başladı.
Dünyadaki çeltik üretimine Türkiyenin yaptığı katkı hissedilir derecede artarken, Türkiye, konuyla ilgili araştırma ve toplantıların da merkezi oluyor.
Uluslararası Çeltik Araştırma Enstitüsü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliğince Ilıman İklim Çeltik Araştırma Konsorsiyum Toplantısı Edirnede gerçekleştirildi.
Toplantıda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necdet Bayırlı. Edirne'nin toprak kalitesi ve coğrafyası bakımından her türlü tarımsal ürünü yetiştirmeye elverişli olduğunu söyledi.
2007 yılında Uluslararası Çeltik Araştırma Enstitüsü'nün öncülüğünde, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde gıda güvenliği ve çeltik verimini artırmak amacıyla kurulan Ilıman İklim Çeltik Araştırma Konsorsiyumu'nun yönetim kurulu üyesi ve Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Necmi Beşer, bu yıl konsorsiyumun dönem başkanlığına getirildi.
ABD, Rusya, Çin, Güney Kore, Avustralya, Filipinler, Endenozya, Tanzanya, Kolombiya, Japonya İtalya gibi ülkelerdeki araştırmacıların akademik çalışmalar yürüttüğü konsorsiyum başkanlığına seçilen Beşer, bu durumdan duyduğu mutluluğu ifade ederken Türkiyedeki çeltik ekim alanının her geçen gün arttığını dile getirdi.
Dünya Sulak Alanlar Günü’nde Tarım ve Orman Bakanı İbrahim...
Devamını Oku ->
Üretim planlamasının su ürünlerinde de başarılı olduğunu belirten...
Devamını Oku ->
Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, kurumunun...
Devamını Oku ->
Antalya'da etkili olan sel, su baskını, fırtına ve hortum evler...
Devamını Oku ->
Toprak Mahsulleri Ofisi hububat üretimi açısından yağışları...
Devamını Oku ->
Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından adaptasyon...
Devamını Oku ->
Orman Genel Müdürlüğü ile Ormancılığı Geliştirme ve Orman...
Devamını Oku ->
Kırşehir'deki Malya Tarım İşletmesi, yetiştirdiği yerli ırk...
Devamını Oku ->