Eğitimli çiftçilerle "Hayvan Refahı" artıyor

20 May Friday, 2022
“Etlik Piliç Yetiştiriciliğinde Hayvan Refahı” eğitim toplantısı Karabük’te düzenlendi. Sektör çalışanlarına yönelik olarak yapılan eğitimlerde işletmelerde alınması gereken biyogüvenlik önlemleri anlatıldı. Tarım ve Orman İl Müdürü Çetin Ayvalık, bakanlık destekleriyle Karabük’te çok sayıda modern işletme kurulduğunu söyledi.
Eğitimli çiftçilerle Haber: Karabük İl Enformasyon

Devlet desteğiyle işletmeler kuruluyor, eğitimlerle hayvan refahı sağlanıyor.

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tavukçuluk sektöründe kaliteyi yükseltmek amacıyla “Etlik Piliç Yetiştiriciliğinde Hayvan Refahı” eğitim toplantısı düzenledi.

Karabük’ün kanatlı sektöründe önemli bir yere sahip olduğunu belirten İl Müdürü Çetin Ayvalık, “Üretmenin ne kadar önemli olduğunu bizler ve siz üreticiler çok iyi biliyorduk. Geçirmiş olduğumuz pandemi süreci toplumun bütün kesimlerinin anlamasına sebep oldu. Bu süreçte üretime katkı sağlayan siz değerli üreticilerimize Bakanlığımız ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Kanatlı sektörü son 20 yılda büyük bir ivme kazandı. Bakanlığımız Kırsal Kalkınma 9. Ve 10 etap destekleri ile broiler yetiştiriciliğine yüzde 50 hibe desteği ile toplamda 7,5 milyon destek ile ilimize 17 yeni işletme kazandırdık. İlimizde ki 33 işletmeninde 17’sini üretime katmış olduk.  Bugün 1 milyon 245 bin broiler yetiştiriciliği ilimizde yapılmaktadır. Bunun yanında bir kuluçkahane, bir yumurta işletmesi ve bir damızlık işletmesi olarak da kanatlı sektöründe İlimiz önemli bir yere sahip. Bugünkü eğitimimizin önemi de hayvancılığın en önemli faktörü olan stres faktörünün ortadan kaldırılması için hayvan refahı için yapılması gereken uygulamaları gözden geçirmek ve bildiklerimizi pekiştirmektir. Katılımlarınızdan dolayı, sizlerle birlikte olduğumuz için mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum. Hepinize bereketli bir sezon diliyorum.” dedi.

Eğitim toplantısında veteriner hekimler, sektör çalışanlarını ve işletme sahiplerine; işletmelerinde alınması gereken biyogüvenlik önlemleri ve denetimler ile ilgili sunumlar yaptı.
karabük piliç tavukçuluk kanatlı sektörü destek hayvan refahı eğitim tarım ve orman