Çanakkale Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇASİAD) tarafından organize edilen ve Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılına ithaf edilen ''EXPOTROİA 100. Yıl Gıda ve Tarım Fuarı'' Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in katılımıyla açıldı.
Açılış töreninde bir konuşma yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Çanakkale’nin tarımsal potansiyeliyle ilgili de açıklamalarda bulundu. Çanakkale’nin 8 üründe Türkiye lideri olduğunu belirten Eker, 38 üründe de Türkiye’nin ilk 10’unda yer aldığını aktardı.
Çanakkaleli üreticilere verilen toplam desteğin 943 trilyon lira olduğunu belirten Bakan Eker, “Çanakkaleli çifti, hükümetimizden nakdi, karşılıksız ve hibe desteği aldı. Kepez Limanı’nın ticarete açılması gerektiğini, Gümrük ve Ticaret Bakanlığımıza bildirdim. İnşallah çok kısa süre içerisinde Çanakkale, Kepez Limanından ticaret yapabilecek” dedi.
47 bin metrekarelik açık alanda düzenlenen fuar 17 Mayıs’a kadar ziyaret açık.
Üretim planlamasının su ürünlerinde de başarılı olduğunu belirten...
Devamını Oku ->
Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, kurumunun...
Devamını Oku ->
Antalya'da etkili olan sel, su baskını, fırtına ve hortum evler...
Devamını Oku ->
Toprak Mahsulleri Ofisi hububat üretimi açısından yağışları...
Devamını Oku ->
Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından adaptasyon...
Devamını Oku ->
Orman Genel Müdürlüğü ile Ormancılığı Geliştirme ve Orman...
Devamını Oku ->
Kırşehir'deki Malya Tarım İşletmesi, yetiştirdiği yerli ırk...
Devamını Oku ->
2026 Yılı Yatırım Programı'nda tarım ve orman sektöründe bu yıl...
Devamını Oku ->