Ekmekler çöp değil hayvanlara yem oldu

31 December Monday, 2018
Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesince bayatlayan ekmeklerin çöpe gitmesini önlemek amacıyla 50 ayrı pilot noktaya yerleştirilen toplama kutularında biriken ekmekler, dağlarda aç kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalan yaban hayvanlarına yem oldu.
Ekmekler çöp değil hayvanlara yem oldu

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi ekipleri, yüksek kesimlerde etkisini sürdüren kar yağışıyla yiyecek bulma sıkıntısı çeken sokak hayvanları için harekete geçti. 

İlçenin 50 ayrı pilot noktasına yerleştirilen toplama kutularında biriken ekmekleri alan belediye ekipleri, esnaftan temin edilen yeşilliklerle ekmekleri yaban hayvanları için 2 bin 443 rakımdaki Ahir Dağı'nın farklı noktalarına bıraktı.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay yaban hayatına desteklerini sürdüreceklerini belirtti. Okay “Şu anda ilçemizde bayat ekmek kutularımızda bulunan ve esnaf arkadaşlarımızı da bu işe dahil ederek bu projeyi sürdürüyoruz. Bayat ekmek toplama projemiz yaklaşık dört yıldır devam ediyor. Normal zamanlarda bu ekmekleri topluyoruz ve hayvan barınaklarına gönderiyoruz. Kış aylarında da yaban hayvanlarının bu husustan istifade etmesi adına çalışma yapıyoruz. Zorlu kış aylarında bu çalışmaları sürdüreceğiz ve yaban hayvanlara yiyecek sağlamaya devam edeceğiz."

kahramanmaraş yaban hayatı yem