Elazığ'da su ürünleri ile ilgili projelerin adresi Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğünce yapılan Elazığ Su Ürünleri Ar-Ge Merkezi olacak.
Keban, Karakaya ve Atatürk Baraj gölleriyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunan iç sulardaki su ürünleri üretimini, verimliliğini ve çeşitliliğini arttırmak amacıyla kurulan Elazığ Su Ürünleri Ar-Ge Merkezi açılıyor.
Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyon Müdürü Hakan Akgün, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına sundukları 720 bin lira bütçeli projenin kabul edilmesinin ardından Ar-Ge merkezi için çalışmalara başladıklarını belirterek, beklenmeyen giderlerle 1 milyon liraya mal olan merkezin 15 Temmuz'da faaliyete geçeceğini söyledi.
Ar-Ge merkezinde yapılacak araştırmalar ile bölgede balıkçılık sektörünün ihtiyaçlarının tespit edileceğini ve balıkçılığının gelişimine büyük katkı sağlanacağını aktaran Akgün, merkezin Doğu
ve Güneydoğu Anadolu bölgesine ekonomik anlamda önemli katkı sağlayacağını da vurguladı.
Balığın yanı sıra krevit ve tıbbi sülük üretilecek merkezde üniversitelerin de desteği ile bilimsel projeler de ortaya çıkacak.
Tarım ve Orman Bakanlığının gücünü bilimle birleştirdiği proje...
Devamını Oku ->
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu IPARD III Programı...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin en değerli koçlarının yetiştiği Bandırma Koyunculuk...
Devamını Oku ->
Safkan Arap atı yetiştirilen TİGEM'e bağlı Karacabey Tarım...
Devamını Oku ->
Çiftçileri her alanda destekleyen Tarım ve Orman Bakanlığı...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çalışan, üreten kadınların...
Devamını Oku ->
"Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesinin...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Cumhurbaşkanlığı ev...
Devamını Oku ->