Elazığlı üreticiye "ATAK-S" desteği

16 August Thursday, 2018
Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün yürüttüğü proje kapsamında üreticilere 1250 ATAK-S cinsi yumurta tavuğu dağıtıldı.
Elazığlı üreticiye Haber: Elazığ İl Enformasyon
 
Elazığ’ın Karakoçan İlçesi’nde üreticilere ATAK-S  cinsi yumurta tavuğu dağıtıldı.

Yumurta tavukçuluğunu geliştirmek amacıyla İl Özel idaresi desteklediği çalışma kapsamında Karakoçan İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliği ile 95 üreticiye yumurta tavuğu desteği verildi.

Karakoçan İlçe Kaymakamı Mehmet Kocabey, İl Müdür Yardımcısı İsmail Gürbüz, İlçe Tarım Müdürü Mehmet Yıldız ve çok sayıda üreticinin katıldığı törende İl Müdürü Turan Karahan da projelerde kadın çiftçileri desteklemeye öncelik verdiklerini dile getirdi.

Karahan, “Projeden 95 aile yararlanıyor. Dağıtılan yumurta tavuklarını alan üreticiler, İlçe ve aile ekonomisine katkıda bulunarak, diğer üreticilere de örnek olacaktır” dedi. 

Uygulanan projelerde kadın girişimcileri görmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Karakoçan İlçe Kaymakamı Mehmet Kocabey de; tarımsal alanda yapılan tüm projelerin başarılı sonuçlanmasını sağlayan ilçe tarım müdürü ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek,  projenin hayırlara vesile olmasını diledi.  
 
Elazığ atak-s yumurta tavukçuluğu kadın çiftçi destek