Elektrikli traktör Sivas’ta görücüye çıktı

26 August Thursday, 2021
Sivas 7. Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı'na ev sahipliği yapıyor. Sektörden çok sayıda temsilcinin katıldığı fuarda Tarım ve Orman Bakanlığına ait 2 elektrikli traktör de ilgi odağı oldu.
Elektrikli traktör Sivas’ta görücüye çıktı Haber: Sivas İl Enformasyon

Sektör temsilcileri Sivas’ta buluştu, elektrikli traktör fuarın yıldızı oldu.

Sivas'ta Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı bu yıl yedinci kez kapılarını açtı.

Tarım ve Orman Bakanlığının önemli projelerinden biri olan elektrikli traktör de fuarda görücüye çıktı. Protokol üyeleri ve vatandaşlar traktöre yoğun ilgi gösterdi.

Fuarın açılış töreninde konuşan Sivas Vali Vekili Yeliz Yıldızhan, tarım ve tarıma dayalı sektörlerin, gelecekteki en önemli değer olacağını vurguladı. Sivas'ın tarım arazileri bakımından çok büyük ve önemli potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Yıldızhan, "Bizler bu potansiyelin en üst düzeyde kullanılması için 'üreten çiftçi gelişen Sivas' vizyonumuzla valiliğimiz ve kurumlarımız öncülüğünde birçok projeyi hayata geçirdik. Valiliğimiz, İl Özel İdaremiz ve Belediyemizle ortak yürüttüğümüz projelerle devamlı bir suretle çiftçilerimizin, tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.

Tarım ve sanayinin ortak gelişimi için fuarların önemine dikkat çeken Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız da, “Milli ekonomimizin temelini tarım oluşturur. Sivas ekonomisine yön veren öncelikli sektörler tarım ve sanayi sektörüdür. Kırsal alanda yaşayan nüfusumuzun yaklaşık yüzde 66,5'i tarım ve hayvancılıkla uğraşmaktadır. Bu sebeple; Üreticilerimizin gelişen teknolojiye ayak uydurması, verimli ve kaliteli ürünler yetiştirmesi büyük öneme sahiptir. Bu yeniliklerin ve teknolojik gelişmelerin üretici ile buluşturulmasında bizlere sorumluluklar düşmektedir. İlimizin geçim kaynaklarından birini oluşturan tarım ve hayvancılık konusunda fuar organizasyonunun yapılması son derece anlamlı ve önemlidir. Bu fuarımızda da çiftçilerimiz ve tarımsal alanda faaliyet gösteren sanayicilerimiz yenilikleri ve teknolojik gelişmeleri yakından görme imkânı bulacaklardır. ” dedi.

Yöresel ürünlerden Kangal köpeklerine, tarımsal ekipmanlardan depolama sistemlerine kadar yüzlerce ürün fuar alanında ziyaretçilerle buluşuyor.
sivas fuar tarım hayvancılık elektrikli traktör tarım ve orman