Koyun ve keçi türü hayvanların kimliklendirilmesi, kayıt altına alınması ve hareketlerinin izlenmesi amacıyla Avrupa Birliği destekli olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen ''Koyun ve Keçilerin Elektronik Olarak Kimliklendirilmesi ve Kaydı Projesi'' Kayseri'de uygulanmaya başladı.
Haber : Enformasyon Birimi
Fotoğraf : Filiz YILDIZ
Kamera : Emine YEŞİLÖZ
Drone : İsmail Tolga PEKŞEN
Akkışla ilçesinde yapılan elektronik kimliklendirme işlemleri hakkında bilgi veren Akkışla İlçe Müdürlüğü veteriner sağlık teknisyenlerinden Mesut Özdemir, bu dönemde kuzu ve oğlaklarda çipli küpe ve PPR aşılaması yaptıklarını söyledi.
Akkışla’da toplam 30 bin civarında küçükbaş hayvana küpeleme yapmayı planladıklarını belirten Özdemir, uygulamanın başladığı andan itibaren 10 bin aşkın küpeleme işlemi yaptıklarını kaydetti. Özdemir, Bakanlık tarafından dağıtılan el terminalleri sayesinde sağlıklı ve güvenilir verilerin tutulması, hayvan hareketlerinin etkin olarak izlenmesi gibi işlemlerin hızlı ve sağlıklı bir şekilde yürütülebileceğini vurguladı.
Yerli üretim mersin balığından elde edilen havyarın, 2027'de...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Azerbaycan programı...
Devamını Oku ->
Küçükbaş hayvancılık üzerine başarılı projelere imza atan Tarım...
Devamını Oku ->
Nesli tehlike altındaki salep orkidelerini korumak amacıyla...
Devamını Oku ->
5. İstanbul Uluslararası Su Forumu İstanbul’da "Su Dirençliliğini...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Van’da Kırsal’da Bereket...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı tarım...
Devamını Oku ->
Yaz ayları yaklaşırken orman yangınlarına ilişkin tedbirler de...
Devamını Oku ->