Emeklerini güce dönüştüren kadınlar

27 September Thursday, 2018
KAÇEM Kayserili kadın girişimcilerin emeklerini güce dönüştürdükleri bir kooperatif. Kullanılmayan bir okul binasını, geleneksel yöntemlerle sağlıklı gıda üretimi yapan bir tesise dönüştüren girişimci kadınları Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı İsa Sertkaya ziyaret etti.
Emeklerini güce dönüştüren kadınlar Haber: Kayseri İl Enformasyon
Kamera: İsmail Tolga PEKŞEN
Fotoğraf: Emine YEŞİLÖZ
 
Kayseri’de Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi çatısı altında buluşan kadın girişimciler, geleneksel yöntemlerle salça, turşu, reçel, makarna, pekmez üretiyor.

Ülke genelinde örnek bir proje olması amaçlanan çalışmayı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yürütüyor ve Büyükşehir Belediyesi destekliyor.

Geçtiğimiz günlerde KAÇEM Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifini ziyaret eden Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı İsa Sertkaya, bakanlığın kırsalda yürütülen projeleri desteklediğini vurguladı.

Kırsalda kadın projelerinin üretim olarak topluma dönüşüne önem verdiklerini dile getiren Sertkaya, kooperatifin çalışmalarından duyduğu memnuniyeti de kadın girişimcilerle paylaştı.

 Yapılan çalışmalar hakkında Daire Başkanı İsa Sertkaya’ya bilgi veren Kooperatif Başkanı Fatma Andaç, merkezde üretilen ürünlerin organik, katkısız, sertifikalı olmasına öncelik verdiklerine dikkat çekti.
 
Kayseri Eğitim ve Yayın Dairesi KAÇEM Kadın Girişimci organik sertifikalı üretim