Engel değil örnek; “Damla Sakarya”

03 April Wednesday, 2019
Aydın’da yaşayan ve doğuştan engelli olan Damla Sakarya azmiyle tüm gençlere örnek oldu. Üniversiteyi bitirdikten sonra işsiz kalan genç kız tam umudunu kaybetmeye başlamıştı ki Tarım ve Orman Bakanlığının Genç Çiftçi Projesi ona hayallerini gerçekleştirme fırsatı sundu. İşte azim ve çalışmayla neler yapılacağının en güzel göstergesi Damla Sakarya’nın hikayesi…
Engel değil örnek; “Damla Sakarya” Haber: Bilal TUTAR-Aydın İl Enformasyon

Damla Sakarya, doğuştan engelli olmasına rağmen hayatı mücadeleyle geçen, yaşadığı zorluklar karşı ayakta duran ve azmiyle de çevresine örnek olan bir insan.

Aydın’da yaşayan ve ailesinin desteğiyle yaşama sevincini hiç kaybetmeyen Damla Sakarya kimsenin yapamaz dediklerini yaptı. Önce Üniversite okuyarak Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu, sonra da Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Genç Çiftçi Projesinden yararlanarak hayvancılık yapmaya başladı.
Günlük yaşantısında karşısına çıkan bütün zorlukları kendine özgü yöntemleriyle aşan Damla, ev işlerinde annesine yardım ederken boş zamanlarını da kitap okuyarak, televizyon izleyerek ve örgü bebek yaparak geçiriyor.

Hayata ve insanlara karşı hep pozitif olduğunu belirten Damla Sakarya,  "Çocukluğumdan itibaren öğrendiğim en  önemli şey;  insanlara ve diğer canlılara ne kadar  samimi ve içten yaklaşırsam  onlar da o kadar  samimi ve içten yaklaşıyorlar" dedi. Damla kendisini hiç bir zaman acınacak bir durumda görmediğini, başkalarının da bu gözle bakmasından rahatsız olduğunu, herkes gibi kendinin de hayalleri olduğunu ve bu hayallerine ulaşmak için mücadele etmeye devam edeceğini belirtti.

Başkalarının ne dediğine aldırmadan cesaretle yürüyeceğini belirten Damla; "Genç Çiftçi Projesine de  müracaat ederken yapamazsın demişlerdi. Ancak ben yaptım ve başardım. Üretime ekonomiye katkıda bulundum. Daha da ilerleteceğim. Bu da herkese örnek olsun" dedi.
engelli destek hibe genççiftçi