Erdoğan’dan tarım sektörüne müjde

01 February Tuesday, 2022
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından tarım ve orman sektörüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Tarımsal desteklemelere ilişkin bir müjde de veren Cumhurbaşkanı Erdoğan: “2022 tarımsal destek ödemesini 29 milyar liraya çıkardık.” dedi. Havaların ısınmasını beklemeden orman yangınlarıyla mücadeledeki altyapıyı güçlendirecek adımları attıklarını belirten Erdoğan, yerli ve milli insansız hava aracı sayısının 8'e, yangın söndürme uçağı sayısının 20'ye çıkarıldığını vurguladı.
Erdoğan’dan tarım sektörüne müjde
Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamalarda çiftçilere destek müjdesi veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Tarımsal destekleme bütçesini 3,2 milyar liralık ilave ile 29 milyar liraya çıkardık” dedi.

Türkiye genelinde yaşanan kar yağışı ve sonrasındaki karla mücadele çalışmalarına ilişkin açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye son yılların en bereketli ve elbette zahmetli kışını geçiriyor. Kuraklık tehdidi altında geçen birkaç yılın ardından son haftalarda yağan kar ile hamdolsun en azından bu yıl için rahat bir nefes aldık. Kar yağışı iye birlikte toprağın doymasını, barajların dolmasını olumlu bir gelişme olarak görüyoruz. İnşallah ülkemiz Şubat, Mart. Nisan aylarında da yeteri kadar yağış alır ve bereketli bir yılı hep birlikte yaşarız. Bu vesile ile 2022 yılında 25,8 milyar lira olarak tarımsal destekleme bütçesini 3,2 milyar liralık ilave ile 29 milyar liraya çıkardığımızın müjdesini çiftçilerimizle paylaşmak istiyorum. Özellikle hububat üreticilerimizin girdi desteklerini geçen yıla oranla yüzde 127 oranında artırdık” dedi.

Havaların ısınmasını beklemeden orman yangınlarıyla mücadeledeki altyapıyı güçlendirecek adımları attıklarını belirten Erdoğan, "Bu çerçevede yerli ve milli insansız hava aracı sayımızı 8'e, yangın söndürme uçaklarımızın sayısını 20'ye, helikopter sayımızı 55'e çıkartıyoruz." dedi. Hava araçlarının her seferdeki su atma kapasitesini geçen yıl 85 tondan 184 tona çıkardıklarını hatırlatan Erdoğan, filoya eklenecek yeni hava araçlarıyla bu kapasiteyi 278 tona yükselteceklerini bildirdi.
Erdoğan cumhurbaşkanı yerli milli yangın söndürme tarım orman