Erzincan’da yeni yılın ilk kuzuları dünyaya geldi

07 February Wednesday, 2024
Erzincan’da koyunların kuzulama döneminin başlamasıyla birlikte yeni yılın ilk kuzuları da dünyaya geldi. Emeklerinin karşılığını almaya başlayan besiciler, kuzularla adeta bir bebek gibi ilgileniyor. İlk defa kuzulayan bazı koyunlar ise yavrularına alışamazken, devreye besiciler giriyor.
Erzincan’da yeni yılın ilk kuzuları dünyaya geldi Erzincan’da yeni yılın ilk kuzuları dünyaya geldi.

Yeni doğan kuzularla birlikte besicilerde tatlı telaş yaşanıyor. Emeklerinin karşılığını almaya başlayan besiciler, kuzularla adeta bir bebek gibi ilgileniyor. İlk defa kuzulayan bazı koyunlar yavrularına alışamazken, devreye üreticiler giriyor.

Besici İbrahim Koyun, “Hayvanlarımız doğmaya başladı. Hayvanlarımızın doğumu daha 1 ay boyunca devam eder. Genellikle gece doğum yapıyorlar. Biz de sürekli onları kontrol amaçlı ahıra gelip bakarız. Bu ay çok zor bir ay. Doğru düzgün yatamıyoruz. Hayvanların yeri ıslanmasın ve ishal olmasın diye sürekli kontrol ediyoruz. Zorlu kış şartları altında hayvanlarımıza bakıyoruz. Kuzuların doğmasıyla birlikte tatlı bir telaş başladı. Bu sene ilk etapta 60 tane kuzu doğdu. Toplamda da 400 tane hayvanımız var. Bir ay boyunca diğer hayvanlarımız da inşallah doğacaktır” dedi.

Mart ayına kadar devam eden doğumların ardından kimi besici yaylaya çıkarken, kimi ise ağılda üretime devam ediyor.
tarım orman erzincan kuzu besici hayvancılık