Erzurum Narman'da yüzyıllardır devam eden bulgur kaynatma geleneği Ağustos ve Eylül aylarında başlıyor. Bu tatlı telaş mahalle aralarında birlik ve beraberliği de beraberinde getiriyor.
Erzurum'un Narman İlçesi'nde yüzyıllardır bulgur kaynatma geleneği devam ediyor. Ağustos ve Eylül aylarında başlanan bulgur kaynatma telaşı mahalle aralarında sevgi ve dostluğu da pekiştiriyor.
Hasat yapılan buğdayların yıkanmasının ardından mahalle aralarında kurulan ocaklar üzerine konulan bakır kazanlarda binbir güçlükle kaynatılan buğdaylar daha sonra yerlere serilen hasırlar üzerinde kurutulmaya bırakılıyor. Mahalle aralarında kaynayan kazanların başına toplanan vatandaşlar bir yandan bulgur kaynatırken diğer yandan çay içip, mısır pişirerek sohbet ediyorlar.
Yıkanan buğdaylar kazanlarda 30 dakika kadar kaynatılıp hasırlar üzerinde 3 gün kadar kurutuluyor. Daha sonra değirmende öğütüp kabuklarından ayrılan bulgurlar öğütülerek ve elenerek kışlık erzak hazırlanıyor. Yapımı zahmetli olan bulgurlar ince ve kalın olarak iki çeşit hazırlanıyor.
Gıdada uygunsuzluğa izin vermeyen ekipler, Antalya'da 275...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Avrupa Birliğince...
Devamını Oku ->
Tarım sigortaları kapsamında kasımda üreticilere 4,2 milyar lira...
Devamını Oku ->
Avrupa Birliğince desteklenen IPARD programıyla 14 yılda 26 bin...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yılın üçüncü çeyreğine...
Devamını Oku ->
Türkiye Tohumcular Birliği Başkan Yardımcısı Kasım Kılıç, Türkiye...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığının destekleri organik tarımı da...
Devamını Oku ->
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin marka şehirlerinden Diyarbakır’ın...
Devamını Oku ->