Katıldığı 32 yarışın 27sini kazanan Eskişehirin efsane yarış atı Turbonun tayları tescilleniyor. Tescil işlemleri için Turbonun ilk tayı Falezden alınan kan örnekleri Ankaraya gönderildi.
Kazandığı koşularla efsaneleşen ve 2010'da sağlık sorunları nedeniyle yarış hayatı biten ve Türk atçılığına aygır olarak hizmet eden "Turbo" isimli atın, Falez adlı yavrusundan kan alınarak tescil işlemleri başlatıldı. Eskişehir'in Mahmudiye ilçesinde bulunan Türkiye Jokey Kulübü'ne bağlı Mahmudiye Arap Atı Pansiyon Harası'nda şampiyon at Turbo'nun Belkıs adlı safkan arap atı ile aşımı sonucunda Mart ayının 8'inde doğan ve sahibinin Falez adını verdiği tay tescillenmek için veteriner hekimler tarafından incelendi.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Çankaya, "Tescil işlemleri, atın daha tayken ırkının ve kanının kontrolü açısından yapılıyor. Eskişehir'de yılda yaklaşık 400 atın tescilini yapıyoruz. Burada Turbo'nun tayını tescilini gerçekleştireceğiz. Atçılıkla ilgilenenler, 'Turbo'yu yakinen tanıyacaktır. Yarışlarda 32 koşunun 27'sinde birincilik almış süper bir at" ifadelerini kullandı.
Turbo'nun değerine paha biçilemez
Turbo isimli atın sahibi Erdim Düzarat ise, atın hem Türkiye'nin hem de Eskişehir'in gururu olduğunu belirterek, "Turbo bana ve Eskişehir'e çok güzel başarılar gösterdi. Bundan sonrada taylarıyla başarısını devam ettirecek. Her sene 80-90 tane aşım yapıyor. Bu demektir ki 2015 yılında en az 50-60 civarında tayı koşacak. Böylelikle, Turbo ismi kolay kolay unutulmayacak. Bütün gayem bunun gibi başka bir at daha yetiştirmek" diye konuştu.
Jokeyi Halis Karataş'ın "Gölgesiyle yarışıyor" dediği "Turbo"nun Falez adlı tayı, Ankara'nın Etlik Mahallesi'nde bulunan laboratuvarda yapılan testlerin ardından onay verilmesi sonucunda tescilini alacak. Tescilini alması beklenen Falez, gelecekte hipodromlarda şampiyonluk için koşacak.
Tarım ve Orman Bakanlığınca Yalova'da kurulan Marmara Su Ürünleri...
Devamını Oku ->
Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Köyceğiz ilçesindeki sığla...
Devamını Oku ->
Anadolu Tarım İşletmesi'ndeki hayvanların kaba yem ihtiyacı tesis...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığının güçlü bilimsel altyapısı tarım lisesi...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü “Bilişim...
Devamını Oku ->
Sektöre bilimsel katkı sunan Giresun'daki Fındık Araştırma...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı, Manisa programı...
Devamını Oku ->