Evcil hayvan satışlarında yeni düzenleme

27 May Monday, 2019
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde hayvan haklarını düzenleyen yasa teklifinin mesaisi sürüyor. Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda yürütülen çalışmalara göre kısırlaştırılmamış hayvanın ticareti yapılamayacak. İki aydan küçük hayvan satılmayacak ve bu hayvanlar kimliklendirilecek.
Evcil hayvan satışlarında yeni düzenleme Hayvan haklarını genişleten yeni yasa teklifinin mesaisi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde sürüyor.
Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda yürütülen çalışmalara göre evcil hayvan satış noktalarında iki aydan küçük hayvan satılmayacak, bu hayvanlar kimliklendirilecek, menşei belli olacak ve kısırlaştırılmamış hayvanın ticareti yapılmayacak.
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Adalet Bakanlığının çok yönlü çalışma yürüttüğü yasa teklifi ile ilgili sivil toplum örgütü temsilcileri, akademisyen ve uzmanların görüşleri de dikkatte alınıyor.
Komisyonu Başkanı Yunus Kılıç “Toplumun inanç ve değerlerini gözeterek hayvan haklarını en üst düzeyde korumayı amaçlıyoruz. Sokakta 2 milyon hayvan yaşıyor. Hayvanların kısırlaştırılmasından tutun da diğer bakım ve rehabilitasyonu büyük masraf istiyor. Bunun için özel bir fon kurulabilir. Emlak vergileri, oyunlar, bahisler ve at yarışlardan gelecek paralarla bir fon da oluşturulabilir. Ceza olmalı hatta bu ceza paraya çevrilmeyecek şekilde olmalı. Çünkü cezalar 2 yıl ve altında olduğu takdirde ceza paraya çevrilmeden erteleniyor dolayısıyla hiçbir yaptırım gücü olmuyor. Yapılacak düzenlemenin mutlaka cezai yaptırımı olacaktır.." dedi.
 
 
hayvan koruma yasa