Fastool proje ekibi Viyana’da bir araya geldi

05 May Friday, 2023
Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının koordinatörlüğünde yürütülen kısa adı FASTOOL olan AB Çiftlik Danışmanlık Sistemindeki Uzman Tarım Danışmanları İçin Karma Eğitim Programının Hazırlanması Projesinin ikinci ulus ötesi toplantısı Viyana’da yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu katılımcılara proje kapsamında yapılan anket çalışması hakkında bilgi verdi.
Fastool proje ekibi Viyana’da bir araya geldi Avrupa Birliği perspektifinde uzman danışmanların yetiştirilmesi amacıyla Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı koordinatörlüğünde hayata geçirilen AB Çiftlik Danışmanlık Sistemindeki Uzman Tarım Danışmanları İçin Karma Eğitim Programının Hazırlanması Projesinin ikinci ulus ötesi toplantısı 26-27 Nisan 2023 tarihlerinde Viyana’da gerçekleştirildi.

Çalışma toplantısının açılış konuşmasında Türkiye’de yürütülen tarımsal danışmanlık hizmetlerine ilişkin bilgiler veren Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu katılımcıları proje kapsamında yapılan anket çalışması hakkında bilgilendirdi.

Yapılan teknik çalışma toplantısında proje ortakları ile görüş alışverişinde bulunularak önceliklerin, yeterliliklerin belirlenmesine yönelik çalışmalar ele alındı.  Gündem kapsamında, ziraat odasına bağlı görev yapan bir tarım danışmanının yaptığı bilgilendirme ve soru-cevap ile önemli paylaşımlar yapıldı. Heyet toplantının ardından Viyana’da bulunan sebze ve süs bitkisi yetiştiriciliği yapan bir aile çiftliği işletmesini ziyaret etti.

Proje ile tarımsal danışmanlık hizmetinin genel verimliliğinin artırılarak Avrupa yeterlilikler çerçevesinin 6. kademesindeki uzman tarım danışmanının mesleki yeterlilikleri belirleniyor. AB perspektifinde uzman bir danışmandan istenen yeterlilikleri sağlayan karma eğitim programının geliştirmesi hedefleniyor.

Toplantıda eğitim müfredatının hazırlanması ve müfredata uygun stratejilerin oluşturulması, projenin görünürlüğünün ve geniş kitlelere ulaştırılması konusunda yapılması gerekenler ile hazırlanan pilot eğitimlerin nasıl yapılacağına ilişkin kararlar alındı. Toplantıda ayrıca yurt içi ve yurt dışı proje ortaklarının çalışma takvimleri dikkate alınarak diğer çalışma toplantıları ve yapılacak etkinlikler planlandı.

Çalışma toplantısına Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu, Proje Koordinatörü Nimet Kaleli, Proje Uzmanı Ziraat Mühendisi Haluk Baliç, Uluslararası Eğitim Merkezi Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Bülent Sezer, Ziraat Mühendisi Nilgün Gümüşay, Ondokuz Mayıs Üniversitesinden Prof. Dr. Kürşat Demiryürek, Araştırma Görevlisi Ahmet Yesevi Koçyiğit ile projenin uluslararası ortaklarından Avusturya, Slovakya ve İspanya’nın proje uzmanı ekipleri katıldı.
ab proje çiftlik tarım danışman viyana eğitim ve yayın tarım ve orman