FASTOOL Projesinin üçüncü toplantısı Slokvakya’da gerçekleştirildi

18 July Tuesday, 2023
Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen, AB Çiftlik Danışmanlık Sistemindeki Uzman Tarım Danışmanları İçin Karma Eğitim Programının Hazırlanması Projesinin üçüncü toplantısı gerçekleştirildi. Slovakya’nın Nitra şehrinde düzenlenen toplantıya katılan proje ekibi çalışmalarını tamamlayıp ülkeye döndü.
FASTOOL Projesinin üçüncü toplantısı Slokvakya’da gerçekleştirildi
Avrupa Komisyonu, Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) tarafından desteklenen Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının koordinatörlüğünde yürütülen, AB Çiftlik Danışmanlık Sistemindeki Uzman Tarım Danışmanları İçin Karma Eğitim Programının Hazırlanması Projesinin üçüncü toplantısı 10-11 Temmuz 2023 tarihlerinde Slovakya-Nitra’da gerçekleştirildi.

Çalışma toplantısı kapsamında Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu proje sürecinde bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yapılan teknik çalışma toplantısında proje ortakları ile görüş alışverişinde bulunularak tarım danışmanlarına yönelik uygulanacak eğitim programı ve eğitim müfredatı konuları tartışıldı. Anket sonuçlarına göre öncelikli olarak ihtiyaç duyulan konularda müfredat hazırlanmasına yönelik iş bölümü yapıldı.

Program kapsamında, Nitra’da bulunan bir çiftliğe çalışma ziyareti yapılarak çiftlikte bulunan bitkisel, hayvansal üretim alanları ile bu ürünlerin işlenmesi safhası kooperatifte çalışan tarım danışmanı nezaretinde yerinde gözlemlendi.

Toplantının ikinci gününde eğitim müfredatının hazırlanması ve müfredata uygun stratejilerin oluşturulması, projenin görünürlüğünün ve geniş kitlelere ulaştırılması konusunda yapılması gerekenler ile hazırlanan pilot eğitimlerin nasıl yapılacağına ilişkin kararlar alındı. Toplantıda ayrıca yurt içi ve yurt dışı proje ortaklarının çalışma takvimleri dikkate alınarak diğer çalışma toplantıları ve yapılacak etkinlikler planlandı.

Toplantıya Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu, Proje Koordinatörü Nimet Kaleli, Proje Uzmanı Ziraat Mühendisi Nurettin Açıkgöz, Uluslararası Eğitim Merkezi Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Bülent Sezer, Ziraat Mühendisi Barış Tuncer, Ondokuz Mayıs Üniversitesinden Prof. Dr. Kürşat Demiryürek, Araştırma Görevlisi Ahmet Yesevi Koçyiğit ile projenin uluslararası ortaklarından Avusturya, Slovakya ve İspanya'dan proje uzmanı ekipler katıldı.
FASTOOL Avrupa Komisyonu Erasmus+ Türkiye Ulusal Ajansı Slovakya Nitra Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı