Fındık üreticisi yeni sezon öncesi umutlu

28 February Thursday, 2019
Devletin zirvesinden fındık üreticileri için gelen açıklamalar yörede olumlu karşılandı. Diğer yandan 2019’un fındıkta gençleştirme yılı ilan edilmesiyle başlayan çalışmalar da tüm hızıyla sürüyor.
Fındık üreticisi yeni sezon öncesi umutlu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki gün Giresun mitinginde fındık üreticilerine yönelik “Biz sizin yanınızdayız. Giresun’da ruhsatlı alanlarda fındık üretimi yapan üreticilerimizi destekliyoruz” açıklamaları üreticileri memnun etti.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin de fındık üreticilerine sahip çıkan açıklamaları bulunduğunu hatırlatarak, sezon öncesi bu yaklaşımın üreticiyi koruma adına önemli olduğunu ifade etti.

Öte yandan TMO’nun alıma başlaması yöre çiftçisine olumlu yansıdı.

TMO 1 Kasım 2018’de piyasaya girerek Giresun kalite 14, 50 liradan olmak üzere fındık alımına başlamasının serbest piyasada olumlu karşılandığı belirtiliyor.

Yörede çalışmalarsa tüm hızıyla sürüyor.

2019 yılının fındıkta gençleştirme yılı ilan edilmesiyle birlikte verim ve kalite kaybının önüne geçilmesi için budama, teraslama, toprak analizi ve gübreleme gibi çalışmalar devam ediyor.
 
fındık üretici umut destek pakdemirli giresun