Fındıkta rekolte çalışmaları başladı

18 July Monday, 2022
Samsun’da 2022 yılı Fındık Rekolte Tahmini arazi çalışmaları başladı.
Fındıkta rekolte çalışmaları başladı Haber: Samsun İl Enformasyon

Çotanaklar tek tek sayılıyor, fındıkta yüksek rekolte bekleniyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen Fındık Rekolte Tahmini arazi çalışmaları Samsun’da başladı.

Bahçelerde sayım yapan komisyon üyelerinden bilgi alan Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, verimli geçen sezonun üreticiye nefes aldıracağını söyledi.

Sağlam, “Her yıl olduğu gibi paydaş kuruluşlarımız ve uzmanlarımız tarafından oluşan rekolte komisyonumuz bu yılda tahmin çalışmalarında titizlikle çalışarak sona gelmiş vaziyette. Bugün yapmış olduğumuz incelemelerde gösteriyor ki fındıkta verimli bir sezon geçireceğiz, bu verimlilik en çok üreticimize nefes aldıracaktır. Fındık üreticimiz kazandıkça Türkiye’de kazanacak, Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak fındık üreticimizi her zaman desteklemeye devam edeceğiz” dedi.
İl Müdürü Sağlam, rekolte çalışmalarının tamamlanmasının ardından sahada çalışan komisyon üyelerinin yapacakları toplantı sonrası oluşturacakları raporları Tarım ve Orman Bakanlığı’na sunacaklarını ve bakanlığın da Türkiye genelindeki rekolte çalışmasını açıklayacağını ifade etti. Sağlam ayrıca, fındık çeşitlerinde verimin gayet iyi olduğuna dikkati çekti.

2022 yılı için rekolte tespiti yapmaya başlayan komisyonda Tarım ve Orman Bakanlığı Samsun İl ve Çarşamba İlçe Müdürlüğü, Çarşamba Ticaret Borsası, Çarşamba Ziraat odası, Ulusal Fındık Konseyi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tarımsal Araştırmaları, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği ve TMO Samsun Başmüdürlüğü kuruluşlarının temsilcileri yer aldı.

Çotanak sayımına ayrıca Çarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürü İrfan Öztürk, Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir ve Çarşamba Ticaret Borsası Meclis Başkanı Hacı Toraman katıldı.
samsun fındık rekolte çotanak sayım tarım ve orman