Giresun'da İnece Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne üye çiftçiler, fındığa ek gelir amacıyla oluşturulan seralarda yetiştirdikleri sebzelerle yılda 3 bin lira civarında gelir elde ediyor.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Japonya Uluslararası Kalkınma Ajansı (JICA) ve Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) işbirliğinde Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki Küçük Ölçekli Çiftçilerin Yaşam Seviyelerinin İyileştirilmesi Projesi kapsamında kurulan seralarda domates, patlıcan, ıspanak ve marul gibi sebzeler yetiştiriliyor. Bu sebzeler kooperatif aracılığıyla pazar sıkıntısı yaşanmadan satılıyor.
Kooperatif Başkanı Zafer Akkaya, projeyle oluşturulan seraların amacının, fındığa ek gelir sağlanması olduğunu söyledi.
Köylerinde seracılık yapan 58 çiftçi olduğunu dile getiren Akkaya, "Bir sera 110 metrekare üzerine kuruluyor. Bu seralarda yetişen ürünlerden iyi bir kazanç sağlanabiliyor. Bir seradan en az 2,5 bin lira gelir bekliyoruz, bu parayı kazananlar var hatta 3 bin lira civarında gelir elde eden çiftçilerimiz var" dedi.
Akkaya, seralarda iyi tarım uygulaması yapıldığına dikkati çekerek, "Çiftçilerimizin tarım danışmanları var. Tüm çiftçilerimize ilaçları ne şekilde kullanacağının, hangi dönemlerde kullanılacağının tek tek eğitimleri veriliyor. Seraların hepsinde damla sulama sistemi de var. İyi tarıma mecburuz, bunu biliyoruz, iyi tarım uygulamaları yapmak zorundayız" diye konuştu.
Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsünde yürütülen çalışmalarda...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığının gücünü bilimle birleştirdiği proje...
Devamını Oku ->
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu IPARD III Programı...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin en değerli koçlarının yetiştiği Bandırma Koyunculuk...
Devamını Oku ->
Safkan Arap atı yetiştirilen TİGEM'e bağlı Karacabey Tarım...
Devamını Oku ->
Çiftçileri her alanda destekleyen Tarım ve Orman Bakanlığı...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çalışan, üreten kadınların...
Devamını Oku ->
"Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesinin...
Devamını Oku ->