Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'da düzenlenen "Kulüplerarası Halk Oyunları Yarışması"nı izleyerek, folklor ekipleriyle halay çekti.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'da "Kulüplerarası Halk Oyunları Yarışması"nı izleyerek, folklor ekipleriyle halay çekti.
Bakanlar Eker ve Yılmaz, Ziya Gökalp Spor Salonunda 23 takımın katılımıyla düzenlenen "Kulüplerarası Halk Oyunları Yarışması"nı izledi. Bakan Eker, yarışma öncesinde yaptığı konuşmada, insanlık tarihinin en önemli aşamalarının bu coğrafyada ve bölgede yaşandığını bildirdi.
Bu tür faaliyetler için Gençlik ve Spor Bakanlığını kutlayan Eker, Diyarbakır'da daha çok sportif faaliyetlerin yapılabilmesi için alt yapı yatırımlarına önem verdiklerini, birçok spor tesisinin temellerinin atıldığını, büyük bir spor salonu inşa edildiğini söyledi.
Yarışmada 23 takımın yer aldığını kaydeden Eker, bu salonda Türkiye şampiyonunun çıkacağına inandığını, Diyarbakır'ın tarihsel birikimiyle böyle bir potansiyele sahip olduğunu aktardı.
Kalkınma Bakanı Yılmaz da, ekiplerin folklor oyunlarıyla güzel anlar yaşatacağını, hayatın zenginleştirilmesinde ve güzelleştirilmesinde bu tür faaliyetlerin rolünün büyük olduğunu anlatarak, hayatın sadece maddi varlıklarından ibaret olmadığını kaydett.
Bakanlar Eker ve Yılmaz ile Vali Mustafa Cahit Kıraç, takımların halk oyunları gösterilerini izleyerek, yarışmada derece girenlere kupalarını verdi. Eker ve Yılmaz, folklor ekipleriyle halay çekti.
Üretim planlamasının su ürünlerinde de başarılı olduğunu belirten...
Devamını Oku ->
Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, kurumunun...
Devamını Oku ->
Antalya'da etkili olan sel, su baskını, fırtına ve hortum evler...
Devamını Oku ->
Toprak Mahsulleri Ofisi hububat üretimi açısından yağışları...
Devamını Oku ->
Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından adaptasyon...
Devamını Oku ->
Orman Genel Müdürlüğü ile Ormancılığı Geliştirme ve Orman...
Devamını Oku ->
Kırşehir'deki Malya Tarım İşletmesi, yetiştirdiği yerli ırk...
Devamını Oku ->
2026 Yılı Yatırım Programı'nda tarım ve orman sektöründe bu yıl...
Devamını Oku ->